Ce faci vara cu hainele de iarna?

Vineri, 18 Iunie 2010, ora 18:08
8067 citiri
Ce faci vara cu hainele de iarna?

Specialistul nostru in moda, designerul Rares Beraru, ne da o mana de ajutor si ne spune cateva secrete.

Sortarea

Se face in functie de tipul materialului: cele din fibre naturale (bumbac, in, matase) separat de cele artificiale (poliester, spandex).

Spalarea

Inainte de a fi puse la pastrat, este obligatorie spalarea, curatarea, aerisirea hainelor. Intotdeauna inaintea spalarii este obligatorie consultarea etichetei. Produsele din piele, blana trebuie curatate cel putin o data la o curatatorie specializata.

Impachetarea si depozitarea

Trebuie facute in folii speciale termoreglabile, fibre speciale. Depozitarea articolelor din piele, lana si blana se face in saci textili care sa permita aerisirea lor, pe umerase late care sa nu strice forma umerilor.

Evita

* Pastrarea hainelor in locuri umede.

* Pastrarea in saci de plastic sau in locuri cu lumina, deoarece stimulul luminos intens duce in timp la decolorarea fibrelor, provoaca uscarea pielii, respectiv distrugerea blanurilor.

* Parfumarea hainelor din piele sau blana pe perioada depozitarii.

Articolele din piele

* Trebuie intretinute la curatatorii specializate pentru a mentine pigmentul de colorare a pielii, textura si stralucirea ei cat mai aproape de starea initiala.

* Acasa se pot intretine prin stergere cu carpa umeda, uscare naturala si tratare cu un balsam de piele universal.

* Depozitarea se face in spatii ferite de umiditate deficitara/excesiva, cat si de razele directe ale soarelui.

Articolele din lana si blana

* Articolele din lana trebuiesc aerisite pe timpul verii.

* Naftalina nu trebuie sa vina in contact direct cu articolele, deoarece provoaca decolorarea si slabirea fibrelor. Pot fi plasate capsule cu esenta de cedru in locul de depozitare.

* Este recomandat ca articolele din lana sa fie pastrate in cufere de cedru.

* Blanurile trebuiesc curatate o data pe an si intretinute pentru a le pastra prospetimea si moliciunea. Aceste caracteristici se obtin printr-un proces de curatare uscata, efectuata de un blanar specialist.

Afla mai multe idei de decor de pe www.casa-gradina.ro.

Articol publicat in revista Casa si gradina

Productie Roxana Popescu

Foto: Neoset

Citeste si:
Ministrul Energiei susține că vom avea cel mai ieftin carburant din Europa, după Ungaria, în urma reducerii prețului cu 50 de bani
Ministrul Energiei susține că vom avea cel mai ieftin carburant din Europa, după Ungaria, în urma reducerii prețului cu 50 de bani
Ministrul Energiei Virgil Popescu a anunțat marți, 28 iunie, că textul ordonanței de urgență care prevede reducerea cu 50 de bani a preţului carburanţilor a fost elaborat. El a susținut...
UPDATE Adrian Chesnoiu poate fi urmărit penal. Deputații i-au ridicat imunitatea parlamentară
UPDATE Adrian Chesnoiu poate fi urmărit penal. Deputații i-au ridicat imunitatea parlamentară
Camera Deputaţilor a votat marţi, 28 iunie, cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de ridicare a imunităţii deputatului Adrian Chesnoiu, fost ministru al Agriculturii. UPDATE 14:40...