Cum alegi vestimentatia pentru un interviu de angajare

Vineri, 03 Decembrie 2010, ora 07:02
5531 citiri
Cum alegi vestimentatia pentru un interviu de angajare
bettyconfidential

Imaginea are un rol destul de important in general, dar mai ales atunci cand te prezinti la un interviu pentru un job, unde conteaza intr-o proportie covarsitoare prima impresie pe care o faci celor cu care interactionezi, influentand astfel sansele de a primi jobul.

Stilistul Kristen Kaleal, citat de Betty Confidential, spune ca sunt aproximativ sapte secunde in care poti sa faci o prima impresie buna sau nu, acesta fiind timpul in care faci cunostinta cu cel in fata caruia dai interviul. Cel mai probabil, imediat apoi esti invitat sa iei loc. Pe parcursul acestor cateva secunde, felul in care esti imbracata si atitudinea dau cateva indicii despre nivelul de educatie, atentia la detalii si gradul de incredere in sine.

Iata cateva sfaturi de bine si cateva ipostaze pe care sa le ocolesti pentru a fi convinsa ca ai facut tot ce-ti statea in putinta pentru a primi jobul.

Ce sa faci

1. Cere o parere sincera

Inainte sa pleci la interviu, este indicat sa rogi pe cineva sa iti spuna 100% sincer ce crede despre cum te-ai imbracat. Cel mai bine ar fi sa fie cineva de incredere - un prieten, un membru al familiei - , care sa isi permita sa iti spuna daca e ceva nu tocmai potrivit. In cazul in care acestei persoane i se pare ca arati prea provocator sau dimpotriva, prea batranicios, este foarte posibil ca aceeasi parere sa o faci si celui care te va intervieva.

2. Acorda atentie detaliilor

In afara de preocuparea pentru hainele pe care le pui pe tine este foarte important sa acorzi atentie si detaliilor. Poate pare banal, dar, cum exista persoane care uita de asa ceva, este bine sa iti amintesti si ca parul, unghiile, pantofii si geanta trebuie sa fie curate. De asemenea, incearca sa nu ai prea multe lucruri in geanta, ca sa nu te trezesti ca iti cade cate ceva atunci cand cauti un pix in graba.

3. Cumpara haine de calitate

Pentru un interviu merita sa fii mai atenta la calitate, evident, in limita resurselor financiare (calitatea nu inseamna neaparat foarte multi bani), si sa aloci mai mult timp cautarii unor haine potrivite.

4. Tine cont si de tipul de slujba pe care il vrei

Daca jobul pe care il urmaresti este unul in care va trebui sa lucrezi cu oamenii si sa fii mereu amabila, ar fi mai bine sa eviti culorile mohorate. De asemenea, daca spre exemplu vei avea o slujba in care creativitatea va fi sarcina de baza, fereste-te de tinute plictisitoare, liniare, intr-o singura culoare.

5. Alege haine care ti se potrivesc foarte bine

Intr-un astfel de moment cauta sa porti haine care se potrivesc cat mai bine cu forma corpului, lucru care iti va da si un plus de incredere in sine.

Ce sa nu faci

1. Evita stilul casual

Nu te imbraca in blugi si tricou nici macar daca vizezi un job in care te vei imbraca preponderent asa. De asemenea, evita adidasii si papucii (chiar daca sunt de strada).

2. Nu purta nimic prea sexy

Stilistul Kristen Kaleal este de parere ca regula "celor patru degete" functioneaza perfect pentru a-ti da seama daca esti prea sexy sau nu. Iata cum sa procedezi: pune patru degete sub clavicula si daca bluza este mai departata de limita unde ajung acestea atunci este prea decoltata. La fel, pune patru degete deasupra genunchiului; daca fusta este mai sus fata de ultimul deget dinspre coapse atunci este prea scurta.

3. Nu te machia prea mult; nici prea putin

Machiajul are si el un rol in formarea primei impresii, astfel ca este esential sa nu fie nici prea strident, dar nici prea sters.

4. Nu purta ceva care distrage atentia

Aici este vorba de orice care iese prea tare in evidenta, de la o culoare de par prea aprinsa pana la o culoare a hainelor prea intensa sau o bijuterie foarte stralucitoare, deoarece vrei ca cel care te intervieveaza sa fie atent la ce spui, nu la ce porti.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#haine interviu job, #vestimentatie interviu job, #haine interviu angajare, #cum alegi haine interviu job , #haine