Cum ne imbracam in noaptea de Inviere

Vineri, 22 Aprilie 2011, ora 08:00
3161 citiri
Cum ne imbracam in noaptea de Inviere

Meteorologii deja au anuntat timpul probabil pentru noaptea de Inviere cand se crede ca temperaturile vor fi intre 0 si 10 grade, valori apropiate de la Craciunul 2010, cand noaptea temperaturile au fost intre 0 si -8 iar ziua intre 1 si 18 grade.

Fata de ziua de sambata, in noaptea de 23 spre 24 aprilie temperaturile vor scadea, in unele zone, si cu pana la 10 grade, cel mai frig prognozandu-se ca va fi in zonele depresionare din Transilvania.

Cum majoritatea romanilor crestin-ortodocsi vor sa mearga la slujba de Inviere, fie numai pentru a primi Lumina binecuvantata de la miezul noptii ori pentru a asista la intreaga slujba, pana dimineata, asa cum, de fapt, se obisnuieste, trebuie sa va imbracati gros, ca de iarna. Ar fi pacat ca din neglijenta ori din prea multa incredere in organismul pe care-l credeti imun la imbolnaviri sa raciti.

Slujba de Inviere are loc noaptea, afara, o parte, si apoi in biserica, unde nu se stie daca va fi facut focul. Nimeni nu-si doreste, de Sarbatori, sa se pricopseasca cu dureri in gat, o viroza ori dureri articulare care, in aceasta perioada, sunt frecvente.

La slujba de inviere nu se face parada modei si noaptea nimeni nu sta sa-l judece pe celalalt cum e imbracat. In loc de un pulover gros, puneti, peste maiou, o camasa de corp subtire, o bluza subtire pe gat si un pulover subtire. Nu va va fi prea cald, nu va temeti. Peste toate imbracati o geaca mai lunga, eventual si cu gluga.

Daca aveti de gand sa mergeti la biserica din cimitir, asa cum procedeaza foarte multi credinciosi, care, de obicei, se afla undeva, la marginea orasului, in camp deschis, acolo va fi si mai frig si va bate si vantul. Asa ca luati si o caciula mai subtire sau aparatoare de urechi si o esarfa ori un fular. Va va prinde bine.

Alegeti o incaltaminte cu talpa groasa, dar comoda, care sa nu fie stramta. Tineti cont de faptul ca in bisericile ortodoxe se sta mult in picioare. Puneti doua perechi de sosete subtiri in loc de una groasa, pentru ca piciorul transpira si sa nu va fie frig.

Mai presus de moda si de dorinta de a arata foarte bine intr-o imprejurare care presupune decenta si smerenie trebuie sa fie sanatatea. E neplacut ca in zi de sarbatoare, cand toata lumea se simte bine si petrece cu familia, prietenii sau invitatii, unii sa stea sa boleasca si asta pentru ca nu si-au luat masurile necesare de a se imbraca mai gros in noaptea sfanta a Invierii.

Pentru ziua de duminica, prima zi de Paste, meteorologii anunta ploi slabe in nordul tarii si temperaturi intre 14 si 22 de grade, normale pentru perioada in care ne aflam.

Sa avem sarbatori cu lumina in suflete si sanatate!

Cum va fi vremea în vacanţa de 1 Mai şi de Paşte. Zonele în care meteorologii anunță temperaturi mai ridicate decât cele normale
Cum va fi vremea în vacanţa de 1 Mai şi de Paşte. Zonele în care meteorologii anunță temperaturi mai ridicate decât cele normale
Temperaturile medii în vacanţa de 1 Mai şi de Paşte vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar mai ales în cele nord-vestice. Cantităţile de...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#noapte rece de inviere, #vreme Paste, #vreme Inviere, #meteo Paste , #haine