Cum sa nu mai cumperi niciodata ceva ce nu vei purta

Marti, 15 Februarie 2011, ora 18:09
2964 citiri
Cum sa nu mai cumperi niciodata ceva ce nu vei purta

Femeile tind sa isi cumpere haine cu duiumul, desi nu ajung sa le poarte pe toate niciodata. Investim anual o multime de bani in haine care raman de multe ori cu eticheta pe ele, ceea ce creeaza un sentiment de vinovatie pentru sumele aruncate practic pe fereastra.

Un studiu recent a aratat ca o femeie obisnuita are aproape 22 de lucruri pe care nu le-a purtat niciodata, dar pe care refuza sa le arunce, potrivit Daily Mail.

Cumparaturile pripite sunt principalul motiv pentru care se intampla asta, iar blugii reprezinta cel mai comun obiect vestimentar cumparat. Stiai ca 1 din 5 femei are pana la 6 perechi de pantofi pe care nu-i va purta niciodata?

Cum sa nu mai cumperi niciodata lucruri pe care nu le vei purta:

Fa cumparaturi singura

Prietenelor le place foarte mult cand tu dai bani, este un fel de pasiune ascunsa. Dar nu vor fi niciodata sincere cand le vei intreba ce parere au despre o anumita tinuta.

Inarmeaza-te cu o lista cu ce ai nevoie sa cumperi si bani cash. Lasa acasa cardul pentru ca te va incuraja sa faci cumparaturi pripite.

Probeaza-le (cu pantofii potriviti)

Probeaza intotdeauna haina pe care vrei sa o cumperi, chiar daca este marimea ta si stii sigur ca iti vine, si mai ales probeaza-o cu pantofii potriviti. De exemplu, daca iti cauti o fusta pentru serviciu, ia cu tine pantofii cu care planuiesti sa o porti.

Incearca sa gasesti stilul de jeansi care te avantajeaza cel mai mult si cand gasesti unii care iti vin perfect, cumpara doua perechi.

Ai ceva similar acasa?

Inainte sa mergi sa iti cauti o geanta sau o pereche noua de pantofi, vezi cam ce mai ai pe acasa. Nu cumpara ceva ce mai ai deja, cand sunt atatea variante din care sa alegi.

Cumpara pentru corpul pe care il ai acum

Nu cumpara niciodata ceva crezand ca vei slabi miraculos si o sa-ti vina apoi. Nu se va intampla asta. Este mult mai bine sa astepti sa ajungi la greutatea ideala si apoi sa te rasfeti cu o zi de shopping.

Se potriveste cu stilul tau de viata?

Poti merge pana la serviciu in pantofi stiletto? Aceasta intrebare te va ajuta sa eviti sa cumperi un obiect de imbracaminte prea pretentios sau care nu se potriveste cu viata ta de zi cu zi.

Cand il vei purta?

Poate ca iti plac pantalonii scurti military si cu siguranta asistenta din magazin iti va zice ca iti vin minunat, dar cand vei avea ocazia sa-i porti? Sau cand vei avea ocazia sa poti o rochie lunga de seara?

Este o investitie?

Daca poti purta obiectul vestimentar respectiv si ziua la serviciu si la un eveniment mai special seara, atunci vei avea de doua ori mai multe ocazii sa il "scoti in lume" si este o investitie buna.

Gandeste-te si daca poate fi spalat la masina sau de mana sau daca trebuie sa-l duci la curatatorie de fiecare data.

Va merge cu restul garderobei tale?

Vei face mai putine greseli daca iti gasesti un stil al tau si te tii de el. Daca iti cumperi brusc ceva care nu se potriveste cu ce porti in general, nu vei avea cu ce sa asortezi respectiva haina si va ramane nepurtata.

Nu experimenta prea mult, nu te lasa tentata de reducerile de 50% si nu-ti fie frica de lucruri un pic conservatoare. Poti intotdeauna sa le inveselesti cu accesorii.

Nu cumpara nimic ce tipa "fashion"!

Vei purta mereu lucrurile clasice, dar pantalonii harem si salopeta animal print vor arata ridicol sezonul viitor.

Un pulover cu nasturi bleumarin va avea putea fi purtat intr-un milion de feluri, o fusta "gogosar" nu prea.

Trebuie sa il modifici?

Daca te gandesti sa iti cumperi o jacheta cu gandul ca o vei stramta sau o rochie cu gandul ca o vei scurta, las-o balta, nu le vei modifica niciodata si vor sta degeaba in sifonier.

Intreaba la magazinul de unde le cumperi daca la pot modifica ei, daca nu, renunta la idee.

Somnul este sfetnic bun

Daca nu esti convinsa ca iti place ceva sau daca il vei purta, lasa-l in magazin si propune-ti sa te gandesti a doua zi daca il vrei cu adevarat. Daca intr-adevar ti-a ramas mintea la respectivul obiect de imbracaminte, te vei intoarce a doua zi sa-l cumperi.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#sfaturi cumparaturi, #femei cumparaturi, #cumparaturi inutile, #stiinta shopping, #haine nepurtate , #haine