In ce fel iti pun hainele stramte sanatatea in pericol

Joi, 19 Aprilie 2012, ora 12:20
14413 citiri
In ce fel iti pun hainele stramte sanatatea in pericol

Hainele stramte nu doar arata urat, de multe ori, dar ele se dovedesc a fi si un pericol pentru sanatate, din cauza ca nu mai lasa sangele sa circule bine si afecteaza chiar si tensiunea si unele organe interne.

Iata care sunt hainele stramte contraindicate si cum te pot afecta acestea, conform Daily Mail:

Pantalonii cu efect de slabire

Acestia pot duce la incontinenta urinara, dureri de stomac, hiperventilatie si atacuri de panica. Multe femei aleg acest gen de pantaloni pentru ca ascund burta si le fac sa para mai slabe, dar presiunea exercitata pe abdomen poate sa duca la o multime de efecte secundare negative.

Ei sunt, de fapt, versiunea moderna a corsetului, dupa cum spune dr. Richard Bricknell, de la Clinica de Fizioterapie Bristol. Diafragma nu se mai poate misca in voie atunci cand respiri, ceea ce duce la hiperventilatie si toate celelalte probleme amintite mai sus.

Daca exista presiune pusa pe stomac atunci cand tusesti sau stranuti, presiunea se concentreaza in partea de jos a corpului si astfel pot sa apara scurgeri rusinoase. Si refluxul gastric si sindromul intestinului iritabil pot sa apara din cauza acestui tip de pantaloni.

Pantaloni stramti

Din cauza lor poti sa ai dureri ale anumitor nervi de la picioare, dureri de stomac si hernie. Jeansii moderni sunt de multe ori destul de inconfortabili, punand presiune asupra nervilor din zona pelviana pana inspre partea externa a coapselor. Astfel poate sa apara o senzatie de furnicatura, amorteala si arsura. Simptomele dispar la aproximativ 4-6 saptamani dupa ce este schimbat stilul vestimentar.

Persoanele mai plinute care se chinuie cu asemenea pantaloni pot chiar sa faca hernie. Doctorii spun ca 80% dintre persoanele care vin la cabinet cu dureri abdominale continue poarta pantaloni cu pana la 7 cm mai stramti decat talia lor.

Mai bine este ca pantalonii sa fie mai lejeri si sa porti o curea deasupra soldurilor.

Cravate si gulere stramte

In acest caz, poate aparea glaucomul, durerile de cap, ameteala si durerile de umar. Ochii sunt afectati, conform unui studiu publicat in Jurnalul Britanic de Oftalmologie, din cauza ca se pune presiune asupra venei jugulare de la nivelul gatului, astfel incat presiunea oculara creste si ea.

7 din 10 barbati au gulere sau cravate prea stranse. Poate fi ingreutata circulatia si catre carotida, ducand la migrene, vedere incetosata si tensiune si dureri la nivelul umerilor.

Pantofii

In cazul pantofilor stramti si inadecvati, se poate ajunge la ciuperci, monturi si degete strambe. Mai mult decat atat, nervii degetelor au de suferit, astfel incat poti sa ajungi sa nu iti mai simti o parte din talpa sau mersul sa devina dureros si inestetic. Nici basicile, unghiile crescute in carne si bataturile nu ar trebui sa te lase indiferent, ci sa te convinga ca, in orice situatie, mai presus de moda, ai nevoie de incaltari comode.

Lenjeria intima

Lenjeria intima stramta poate sa duca la cistita, infectii si infertilitate in cazul barbatilor. Ginecologii avertizeaza asupra faptului ca bikinii stramti de orice fel, mai ales cei din material sintetic, nu lasa aerul sa circule si se aduna umezeaza, ceea ce irita pielea si bacteriile se inmultesc. Asta se poate intampla in special in cazul femeilor cu un nivel scazut de estrogen sau a celor care se afla la menopauza ori in apopierea acesteia.

Barbatii pot avea probleme de infertilitate din cauza presiunii care se pune pe testicule, acestea incingandu-se din cauza materialelor si a masurilor gresite, astfel incat sperma va avea o calitate proasta.

Sutienele

Sutienele prea stramte pot duce la dureri de umeri, sani si probleme cu respiratia. Trebuie tinut cont atat de marimea cupei, cat si de partea care se prinde de spate, iar un factor pe care producatorii nu il iau in seama este ca femeile au in zilele noastre sani mai mari decat in trecut, asa ca de multe ori marimea D este prea mica. In acest caz apar dureri de spate, in zona coastelor si in tot jurul bustului, din cauza stransorii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#haine stramte pericole sanatate, #haine stramte probleme, #haine stramte boli, #pantofi stramti probleme, #lenjerie stramta efecte , #haine