De ce nu-l paraseste femeia pe cel care o insala

Luni, 29 Octombrie 2012, ora 08:18
12674 citiri
De ce nu-l paraseste femeia pe cel care o insala
Foto: Infoniac

Cercetarile psihologilor si sociologilor americani au ajuns la concluzia ca 75% din femeile inselate accepta sa-si ierte partenerii care calca gresit, incercand sa prezinte si explicatiile.

Este adevarat ca infidelitatea lui nu ramane fara reactie. Aproape nu exista femeie care sa accepte situatia fara reactie. In functie de caracterul, dar si de formatia femeii, ea poate reactiona prin exteriorizarea momentului emotional, prin judecarea situatiei la rece sau prin scene de gelozie, care duc pana la isterie, potrivit Infoniac.

Dar indiferent de felul cum reactioneaza, se pare ca de cele mai multe ori situatia ramane ca mai inainte. Iata cateva motive:

Singuratatea o ingrozeste

Psihologul american Lauren Mackler apreciaza ca majoritatea femeilor se simt ocrotite de prezenta barbatului aflat in preajma. Despartirea le face sa se priveasca in oglinda, intrebandu-se: "oare gasesc altul?". Teama de a nu gasi altul le face sa-l accepte pe infidel.

De altfel, orice femeie stie ca, divortata fiind, este usor sa gaseasca altul, dar este putin probabil ca el sa ramana langa ea, pentru ca - nu-i un secret - cine umbla dupa divortate este aproape sigur un aventurier.

Teama de a ramane fara resurse

Nu trebuie sa ascundem un adevar: in majoritatea familiilor, barbatul castiga mai bine decat femeia. Uneori, femeia nici nu castiga deloc. Experta americana Gilda Carle, specializata in problemele relatiilor de cuplu, considera chiar firesc faptul ca intr-o familie cu copii femeia sa nu riste baza materiala pe altarul geloziei.

Orice femeie stie ca nu exista un barbat ideal

Problema are doua aspecte. In opinia medicului sexolog Michele Sugg, de la Universitatea din Branford, Connecticut, logica o indeamna pe femeie sa judece astfel: daca a calcat stramb o data, va calca si a doua oara.

Pe de alta parte, profesorul Scott Haltzman, de la Brown University, considera ca aceasta logica functioneaza numai la cuplurile tinere. Cand cuplul se maturizeaza, intervine ingaduinta, cu atat mai mult cu cat - sa nu ne ascundem dupa deget - sotia stie ca uneori mai greseste si ea. Oricat de ciudat ar parea, o asemenea situatie poate salva un cuplu.

Ea se teme ca despartirea ii va afecta imaginea profesionala

In mod normal, imaginea femeii emancipate nu depinde de cea a sotului, dar in cazul unei despartiri ea capata brusc statutul de femeie singura.

Fata de o femeie singura, orice partener isi permite un altfel de comportament decat fata de una care este sotia cuiva. De altfel, casatorita fiind, chiar acesta este statutul ei: sotia "lui". Despartita, devine fosta sotie a "lui". Este cu totul altceva.

Se teme ca isi va pierde prietenii

Cuplul are prieteni comuni: prietenii familiei. Femeia singura are toate sansele sa piarda mediul social de comunicare, mai ales daca prietenii sunt formati numai din cupluri casatorite.

O a treia persoana, pripasita langa un cuplu prieten, asta suna - doamne fereste - ca un fel de menaj in trei. Orice femeie, inainte de a actiona, isi pune intrebarea simpla: merita sa ma indepartez de toti prieteni nostri din cauza unui adulter?

Propria familie

Despartirea de sot este o lovitura mai putin grea pentru sotie decat pentru parintii sotiei. Nici nu-i vine sa le relateze cele intamplate. Ei s-au bucurat ca ea si-a gasit perechea, au organizat nunta, au pregatit zestrea, iar ea face totul praf dintr-o miscare!

Parintii sunt primii care o vor sfatui sa treaca peste situatie, mama ii va povesti sentimentala ca si tatal ei a calcat stamb uneori, iar tatal ii va relata aluziv ca si el a inghitit destule. Pe scurt, nu se poate trai fara compromisuri.

Ii convine sa-l aiba pe sot la mana, cu infidelitatea lui

Poate ca femeia n-a gresit de cand sunt ei casatoriti, dar nu se stie niciodata cum va fi viitorul. De altfel, a avut destule ocazii, pe care le-a ratat, ca sa nu afecteze sensibilitatea sotului. Acum, sensibilitatea s-a dus, iar ocazii se vor mai ivi. Ar fi o prostie sa le piarda. Atata ar lipsi insa in viitor, sa-i reproseze sotul ceva: ii va da peste nas.

Ea, totusi, il iubeste

S-ar putea ca acesta sa fie cazul cel mai frecvent - apreciaza profesorul Scott Haltzman. Daca femeia inca il mai iubeste, nu-si va parasi sotul pentru un fleac de adulter. Va face totul ca sa-si indeparteze rivala: va sari la bataie, o va calomnia, o va face de ras in familia ei sau va incerca o discutie convingatoare, dar transanta, cu ea.

Va face orice, poate va castiga, dar nu va avea liniste toate viata, pentru ca o va chinui istovitoarea intrebare: ce are "aia" in plus si n-am eu?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Infidelitate conjugala, #femei inselate, #sot infidel parasit , #infidelitate