Ai fost respins? Cum o iei de la capat?

Vineri, 09 Octombrie 2009, ora 23:24
2752 citiri
Ai fost respins? Cum o iei de la capat?
Foto: boston.com

Ti-ai dorit foarte mult sa te angajezi intr-o firma, insa nu ai fost acceptat. Simti ca totul se naruie in jurul tau? Ce poti face pentru a iesi din aceasta stare?

In primul rand priveste in jurul tau, te sfatuieste Boston. Sigur vei vedea ca si ceilalti au trecut printr-o astfel de experienta si au mers mai departe.

Gandeste-te ca nu este numai vina ta. De cele mai multe ori nu exista un motiv special pentru care nu ai fost acceptat. Cele mai multe decizii de angajare sunt bazate pe criterii subiective, asa ca este posibil ca managerul sa placa un alt candidat.

Feedback-ul este prietenul tau. Este foarte greu sa ceri o revizuire sincera si obiectiva in ceea ce priveste activitatea ta, mai ales de la o persoana pe care ai vazut-o o singura data in viata. Scopul tau trebuie sa fie ca data viitoare sa nu mai ai parte de un esec, asa ca trebuie sa afli care sunt zonele care trebuie sa fie imbunatatite.

Cere-i celui care te-a intervievat un feedback sincer. Este posibil ca, din cauza naturii umane, acesta sa se lege de chestiuni generale, fie pentru ca nu vrea te raneasca, fie pentru ca va avea impresia ca ii ceri socoteala pentru decizia sa.

Nu deveni defensiv. Daca nu ti-a placut, multumeste-i pentru timpul acordat si discuta detaliile cu o persoana apropiata tie. Cand nu suntem multumiti de ceea ce auzim avem tendinta de a deveni nervosi si recalcitranti. Nu lasa aceste sentimente sa te faca sa ajungi pe lista neagra.

Tine cont de ceea ce ti s-a spus si incearca sa schimbi ceea ce nu este in regula. Gandeste-te bine si la ceea ce ai gresit (daca s-a intamplat) in timpul interviului si incearca ca data viitoare sa nu se mai intample.

Nu iti taia craca de sub picioare. Chiar daca nu ai fost angajat, multumeste-le pentru timpul acordat si spune-le ca esti interesat sa pastrati legatura. Cine poate fi sigur ca persoana aleasa o sa le satisfaca nevoile sau ca nu se va elibera curand un alt post?

Ramai optimist. Singurul lucru pe care il poti controla dupa ce ai fost respins este atitudinea ta. Gandeste-te ca nu poti schimba criteriile de angajare si nici nu ii poti influenta in favoarea ta. Daca vei fi optimist, iti revii mai repede si poti incepe sa cauti altceva.

Extinde-ti optiunile si oportunitatile. Nu uita: cand o usa se inchide, alta se deschide. Aceasta oportunitate pierduta iti ofera sansa de a experimenta altceva. Nu cauta un job intr-un singur domeniu. Mareste domeniile de cautare si este posibil sa ramai surprins. Poti gasi in foarte multe domenii o slujba care sa te satisfaca.

Nu te mai gandi la ce s-a intamplat. Cand mergi la urmatorul interviu gandeste-te ca firma respectiva te vrea, ca doar de aceea te-a chemat la interviu. Nu lasa energiile negative sa se acumuleze si nu te gandi la esec.

Sa nu iti fie teama sa impartasesti vestile proaste. Daca vei vorbi cu cineva despre ceea ce s-a intamplat, te vei descarca si iti va fi mai usor sa treci peste acest hop.

Nu iti pune toate ouale intr-un singur cos, adica nu te baza pe un singur interviu. Nu refuza niciun interviu, chiar daca nu suna bine ceea ce ai auzit pana acum. Mergi la interviu si apoi este decizia ta: daca vei fi acceptat poti sa te duci sau poti refuza intr-un mod politicos.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#recuperare esec interviu, #interviu angajare esec, #sfaturi interviu angajare , #intalniri