Ai relatii instabile. A cui e vina?

Duminica, 29 Martie 2009, ora 08:49
5363 citiri
Ai relatii instabile. A cui e vina?

Relatiile instabile sunt cuvantul de ordine care caracterizeaza viata sentimentala a oamenilor din zilele noastre.

One night stand, in serie de altfel, nu face altceva decat sa-ti salveze pentru mult prea putin timp, viata searbada pe care o duci.

Iti promiti ca data viitoare va fi altfel. Si totusi pana cand? Sau mai bine zis de ce?

Desi oamenii se tem in general sa nu ramana singuri si raman implicati intr-o relatie instabila si nefericita, nu fac nimic pentru a remedia situatia.

Motivele care stau la baza nehotararii vesnice ar putea fi urmatoarele:

1. Nevoia de independenta. Multi cred ca a avea o relatie stabila inseamna ingradirea libertatii. Este adevarat ca cele mai multe activitati se fac in cuplu, dar asta nu inseamna ca nu ai dreptul la o seara cu fetele/ baietii din cand in cand.

O relatie presupune compromisuri, iar oamenii trebuie sa invete sa le accepte.

2. Nevoia diversificarii. Un singur partener pentru toata viata i-ar putea speria pe cei care sunt obisnuiti sa experimenteze cat mai mult si cat mai des.

Schimbarile sunt previzibile uneori, de la schimbarea jobului si pana la schimbarea partenerului, insa modul in care jonglezi cu viata ta este cu mult mai important. Nu uita ca poti face lucruri care iti plac si cu persoana de langa tine. Intr-un cuvant, experimenteaza!

3. Teama de a nu gresi din nou. Daca ai avut deja o relatie de lunga durata care s-a terminat prost nu inseamna ca trebuie sa traiesti cu temerile trecutului.

Desi ai trecut printr-o relatie care te-a istovit si ai investit mult timp in cuplu, iti poti gasi persoana potrivita care sa iti confere echilibrul emotional si sexual de care ai nevoie.

4. Ai alte prioritati. Multe persoane pun cariera pe primul plan, invocand faptul ca "nu au timp" pentru o relatie serioasa. Refugiul in munca nu este o solutie, condimenteaza-ti viata atat cat trebuie si nu exagera!

5. Nevoia de a-ti confirma inca o data ca poti. Esti tanar, ai o viata inainte in care sa te legi de o persoana. Acum este vremea sa faci cuceriri, sa frangi inimi, sa dovedesti tuturor ca o haina stilata pusa pe un corp lucrat, alaturi de o atitudine provocatoare, inca mai dau rezultate.

Desi putini recunosc, instinctul de vanator este cel care nu le da pace pentru o relatie incadrata in tipare bine conturate.

6. Emanciparea femeii. In cazul barbatilor, o relatie stabila inseamna si a arata cine e cocosul, iar cum astazi dependenta intre parteneri nu mai exista, nimeni nu se mai aventureaza sa investeasca timp si sentimente langa o persoana care nu ofera siguranta.

7. Egoismul. Prea multa stima de sine si prea putina apreciere pentru cel de langa tine. Ineditul se va produce si vei fi parasit cu prima ocazie.

Invata sa daruiesti ca sa primesti pe masura, pentru ca urmarile favorabile chiar exista, nu sunt vorbe in vant.

8. Neincrederea in partener. Daca cel de langa tine nu iti ofera siguranta, risti sa te refugiezi in bratele altcuiva.

Lantul slabiciunilor pare fara capat atat timp cat nici tu nu faci cel mai mic efort pentru a demonstra ca merita sa ti se acorde sansa fericirii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#relatie instabila cauze , #intalniri