Arta certurilor intr-o relatie

Marti, 25 Noiembrie 2008, ora 21:01
3587 citiri
Arta certurilor intr-o relatie
Foto: Goodtoknow.co.uk/

Pentru ca orice cearta sa insemne o dulce impacare trebuie cunoscute cateva reguli de baza. Nu orice cearta este benefica unei relatii si exista cateva modalitati pentru a transforma un conflict intr-o impacare duioasa.

Atat arta certurilor cat si a contrazicerii sunt normale. Un conflict, oricat de mic, dezvaluie fete diferite ale partenerilor, iar cei doi au posibilitatea de a cunoaste mai multe lucruri despre cel de langa el, informeaza Goodtoknow.co.uk

Evita jignirile

Certurile in care fiecare partener apeleaza la cate un apelativ nu tocmai potrivit au intotdeuna un final nefericit. Din impulsivitate, multe lucruri pe care nu dorim sa le spunem sunt dezvaluite si de cele mai multe ori acestea jignesc.

O posibilia cale de a evita jignirile este incercarea de a nu divaga. Odata ramasi la subiectul discutiei, fara a intra in alte detalii, nu va exista ocazia de a califica partenerul in nici un fel. In caz contrar, orice mica abatere de la subiect va transforma discutia intr-un lung sir de jigniri.

Nu te pierde in detalii

Orice amanunt conteaza, dar nu toate trebuie specificate in aceeasi discutie. Anumite detalii, care ar putea genera alte discutii, ar trebui evitate. Mai mult, micile amanunte se transforma adesea in reprosuri, care diminueaza orice posibilitate de reconciliere.

Consecventa intr-o cearta este importanta pentru ca partenerii sa nu se piarda in detalii nesemnificative. Totodata, micile sicane nu vor incapea in discutie si aceasta nu va degenera.

Stabileste-ti un scop

Intotdeauna cearta are un scop. Daca te certi doar pentru a alunga plictiseala, fara nici un motiv si scop, aceasta va fi singura ta cale de comunicare. Stabileste mai intai un lucru pe care vrei sa il obtii de la partener.

Stabilirea unui punct de oprire in orice cearta semnifica si cunoasterea dreptei masuri. Vei sti astfel si cand sa te opresti pentru ca lucrurile sa nu degenereze.

Pentru a fi stapan pe situatie, fii initiatorul disputei si totodata moderatorul ei. Condu discutia acolo unde stii ca vei obtine un rezultat si daca nu este posibil, incearca sa ajungi la un compromis.

"Imi pare rau", obligatoriu

Trebuie sa recunosti intotdeauna cand ai gresit si sa o si spui. Nu este niciodata suficient sa iti para rau fara sa o spui, pentru ca in acest fel iti asiguri partenerul de sinceritate absoluta.

Este o greseala strategica sa incepi cu scuzele. Niciodata intr-o discutie nu se incepe cu o concluzie, tocmai de aceea pastreaza pentru final cuvintele de iertare.

Nu iti ineca amarul in alcool

Daca dupa o disputa dai fuga la un club si iti ineci amarul in alcool este ca si cum ai aseza paie pe foc. Orice discutie in contradictoriu trebuie sa se desfasoara cu mintea limpede, cu argumente si dovezi credibile.

Autoritatea ta va fi grav afectata in fata partenerului si nu vei mai prezenta credibilitate. Capacitatea ta de a analiza lucrurile clar va fi afectata, iar adevaratele probleme nu isi vor gasi rezolvare.

Tacerea este de aur

Dupa ce iti expui toate ideile, incearca sa nu vorbiti o perioada. Tacerea este de aur cateodata, iar unele concluzii nu trebuie spuse, ci intelese. Nu incerca o pauza in mijlocul disputei pentru ca ea nu va reusi decat sa agite spiritele mai mult.

Cel mai important lucru intr-o cearta este ca ea sa nu se mai repete. Tocmai de aceea, odata discutate anumite probleme, incercati sa nu le mai aduceti in discutie. Ele vor spori starea conflictuala, care adesea degenereaza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#cearta, #regula, #relatie, #impacare , #intalniri