Cand chimia isi baga coada in dragoste

Miercuri, 21 Ianuarie 2009, ora 18:17
6295 citiri
Cand chimia isi baga coada in dragoste

Chiar crezi ca s-au aliniat planetele in asa fel incat tu sa te indragostesti? In realitate, e vorba mai mult despre chimie decat despre orice altceva.

Iata cateva situatii in care ea lucreaza intr-un mod ciudat, iar tu te inchini la icoane multumind pentru dragostea ce-a cazut din senin peste tine.

1. Ia-te dupa inelar. Priveste cu atentie cel de-al patrulea deget de la mana potentialului partener. Daca e mai lung decat celelalte, e semn sigur ca a fost expus unei cantitati mai mari de testosteron pe vremea cand era fat, este de parere Dr. John T. Manning de la Universitatea Rutgers, care a scris si o carte pe aceasta tema.

Testosteronul in exces, pe langa faptul ca face ca dorinta sexuala sa fie una marita, in cazul barbatilor crescand virilitatea, merge mana in mana cu o gandire logica, orientata spre actiune, si ambitie. Daca iti place ce auzi, stai pe langa cei cu inelarul lung, te sfatuieste msn.com.

2. Adrenalina, stridia care-ti e la indemana. Sari peste asa-zisele afrodisiace si actioneaza periculos. Astfel, apropierea de potentialul partener iti e aproape garantata.

Testele realizate de cercetatorii Arthur Aron si Donald Dutton arata ca adrenalina creste interesul fata de un potential partener. In cadrul studiului, mai multi barbati au fost rugati sa traverseze, dupa caz, un pod sigur, bine implantat in pamant, si unul nesigur, care tremura la orice pas. La capatul drumului, ii astepta o tanara atractiva, gata sa le adreseze cateva intrebari dintr-un chestionar.

Dupa ce au raspuns intrebarilor, tanara le-a strecurat, pe furis, pentru ca ceilalti sa nu observe, numarul ei de telefon. S-a dovedit ca barbatii care trecusera podul subred au sunat-o cu prima ocazie, invitand-o in oras, in timp ce restul nu au pus mana pe telefon.

Concluzia: adrenalina mareste interesul fata de un potential partener. Asa ca n-ar strica sa va dati intalnire langa barca cu care veti face rafting sau in parcul de distractii.

3. Femeile chiar vor sa-si dea intalnire cu tatii lor. Sau, cel putin, cu barbatii care miros ca ei.

Un studiu realizat de geneticiana Carole Ober, care a presupus ca femeile sa miroasa tricourile a zeci de subiecti, a scos la iveala faptul ca toate au ales articolele de imbracaminte al caror miros se apropia cel mai mult de cel al tatalui lor.

Asa ca, pentru reusita unei intalniri, poate ca n-ar fi rau ca barbatii sa traga cu ochiul in dulapul de cosmetice al potentialului tata-socru, pentru un strop de inspiratie.

4. Nu-ti lasa prietenele casatorite sa-ti aleaga pretendentii. Chiar crezi ca daca au reusit sa ajunga la altar "au nas" si pentru un potential iubit pentru tine? Mai gandeste-te! Stiinta a scos la iveala faptul ca oamenii casatoriti "n-au nas" cand e vorba sa aleaga pentru altcineva.

Adevar certificat, bineinteles, prin mai multe studii. Intr-unul dintre ele, psihologul Frank Bernieri a rugat 168 de subiecti sa priveasca mai multe clipuri in care apareau cupluri. Subiectilor li s-a spus sa noteze cat de indragostit era fiecare cuplu. Comparativ cu burlacii sau cei neangajati in relatii, subiectii casatoriti au dat gres in majoritatea cazurilor.

Asa ca, mai lasa-te pe mana unei doamne!... Mai bine fugi si cere parerea cuiva caruia mirosul nu i-a fost alterat de verigheta.

5. Nu lasa anticonceptionalele sa aleaga pentru tine. Daca iti alegi partenerul cand iei pilule vei avea acelasi rezultat ca atunci cand ti l-ai ales "la betie". Si asta pentru ca hormonii din anticonceptionale iti afecteaza judecata si gusturile cand vine vorba sa-ti alegi un "dragut".

Un studiu coordonat de cercetatorul Tony Little a aratat ca femeilor carora le-au fost aratate fotografii ale mai multor barbati le-au "picat cu tronc" cei cu trasaturi foarte masculine. Practic, au cazut in capcana testosteronului... barbatilor pe care ii priveau.

Numai ca excesul de testosteron este legat si de agresivitate si rata mare a divorturilor. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca, la un moment dat, femeile ar putea renunta la anticonceptionale si ar avea o mare surpriza cand ar vedea pe cine au alaturi...

6. Cu cat stati mai mult impreuna, cu atat sentimentele sunt mai puternice. Si asta din cauza... legaturilor chimice dintre voi.

Daca va continuati unul altuia propozitiile sau simtiti ca sunteti una si aceeasi persoana, atunci, cu siguranta despre asta e vorba, e de parere cercetatorul Cameron Anderson, care a intervievat 60 de cupluri.

Dupa numai un an, in cuplurile inchegate, partenerii incep sa aiba personalitati asemanatoare, fenomen care devine mai pregnant cu timpul. Totusi, partenerul dominant tinde sa se schimbe mai putin, schimband-si, insa, perechea.

7. Tine-ti chimicalele la foc mic, dar constant. Inevitabil, din pacate, intensitatea sentimentelor se pierde odata cu trecerea timpului. Ce e de facut in aceste situatii?

Cercetatorul Helen Fisher crede ca cei doi trebuie sa incerce in mod constant lucruri noi, fie ca e vorba de a calatori in tari straine sau doar pana la un restaurant in care nu au mai intrat pana atunci. Tot ce e nou starneste in organism aceeasi reactie ca si dragostea, umpland golul ramas. Asa ca experimentati in doi, pentru a tine plictiseala intr-o relatie departe de voi!

A.S.

Horoscop zilnic. Marți, 19 martie. Zodia care ajunge într-o situație delicată din neatenție
Horoscop zilnic. Marți, 19 martie. Zodia care ajunge într-o situație delicată din neatenție
Astrele au pregătit noi provocări pentru zodii, unele fiind mai norocoase, iar altele mai puțin. Toate previziunile despre dragoste, bani sau job, în horoscopul zilnic. Berbec: Te asteapta...
Lili Sandu explică motivele despărțirii de fotbalistul de națională: "El era însurat atunci"
Lili Sandu explică motivele despărțirii de fotbalistul de națională: "El era însurat atunci"
Lili Sandu și Bogdan Stelea au trăit o poveste de dragoste timp de aproape șapte ani, despre care prezentatoare tv a vorbit deschis și fără rețineri. Ea a recunoscut că l-a cunoscut pe...
#chimie, #dragoste, #hormoni, #reactii chimice, #miros, #feromoni, #anticonceptionale, #testosteron , #intalniri