Ce a fost si ce-a ajuns Tinder in pandemia de coronavirus

Joi, 21 Mai 2020, ora 11:31
9465 citiri
Ce a fost si ce-a ajuns Tinder in pandemia de coronavirus
Foto: Arhiva Facebook/Tinder

Coronavirusul a avut un efect major asupra modului in care oamenii folosesc aplicatia de dating Tinder.

Elie Seidman, directorul executiv al Tinder, spune ca aplicatia a fost mult mai folosita si a crescut rata de interactiune in perioada izolarii, trend observat si de alte platforme similare.

Doar intr-o singura zi, pe 29 martie, au fost inregistrate 3 miliarde de swipe-uri la nivel mondial, record absolut pentru aplicatie. In plus, a crescut si rata conversatiilor intre cei care folosesc aplicatia. In Marea Britanie, de exemplu, conversatiile au crescut cu 12% de la jumatatea lui februarie pana la sfarsitul lui martie, scrie BBC.

Astea sunt toate vesti bune pentru Tinder. Insa impactul pandemiei asupra economiei inseamna ca oamenii au mai putini bani de cheltuit, ceea ce face ca si vestile sa fie mai putin bune pentru Tinder.

De la inceputul lui 2012, aplicatia a fost descarcata de 340 de milioane de utilizatori, insa veniturile Tinder vin de la aproximativ 6 milioane de useri care si platesc pentru versiunea "gold". Iar in timpul izolarii, rata de achizitie a acestui pachet a scazut simtitor. Abia dupa ce masurile de restrictie s-au relaxat in mai multe parti ale lumii a inceput sa mai fie accesat si acest serviciu premium.

Si asta au observat si alte platforme.

"Cresterea in activitate a existat. S-au creat cu 15% mai multe 'match-uri' si numarul conversatiilor a crescut cu 10%, insa oamenii nu prea au mai fost dispusi sa plateasca pentru optiuni suplimentare", spune si Charlie Lester, expert in intalniri la platforma The Inner Circle.

Intalniri video, gratuite, pe platformele de dating

Siedman spune ca abia in 2-3 trimestre se va vedea adevaratul impact economic asupra Tinder si daca, dupa ce intalnirile fizice vor fi din nou posibile, va mai ramane la fel de accesata platforma.

Platforme ca eHarmony, OKCupid si Match au observat o crestere masiva a intalnirilor prin video call, iar Tinder va lansa in iunie o astfel de optiune.

Intalnirea video nu va fi posibila decat daca ambele parti isi dau acordul si optiunea va fi gratuita.

Cei de la Tinder spun ca pandemia de coronavirus a accelerat un trend care oricum era pe crestere in ultima perioada, astfel ca platforma este tot mai putin un loc unde sunt stabilite intalniri ocazionale. Utilizatorii cauta acum sa aiba experiente virtuale care le aduc implinire, iar Tinder spune ca toate masurile pe care urmeaza sa le implementeze vor fi gandite in acest sens.

"Viata ta digitala e la fel de importanta ca viata ta in lumea fizica", conchide Seidman.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

”Să vă fie rușine, deși n-aș paria că aveți astfel de scrupule” Adrian Cioroianu o atacă pe jurnalista Emilia Șercan
”Să vă fie rușine, deși n-aș paria că aveți astfel de scrupule” Adrian Cioroianu o atacă pe jurnalista Emilia Șercan
Fostul ministru de Externe, actual director al BNaR, Adrian Cioroianu, a reacționat dur față de jurnalista Emilia Șercan. Aceasta este acuzată de minciună și lașitate, iar Cioroianu cere...
Bilanț de primar. Ce a făcut Robert Negoiță în ”cel mai verde sector” al Capitalei, ajuns recunoscut pentru pavele și borduri
Bilanț de primar. Ce a făcut Robert Negoiță în ”cel mai verde sector” al Capitalei, ajuns recunoscut pentru pavele și borduri
Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, se află la al treilea mandat și a anunțat deja că intenționează să își continue activitatea în administrația locală. Numele său a fost...
#Tinder schimbare comportament coronavirus pandemie, #intalniri video virtuale Tinder coronavirus , #intalniri