Ce putem invata de la Mos Craciun?

Miercuri, 16 Decembrie 2009, ora 10:36
1864 citiri
Ce putem invata de la Mos Craciun?
Foto: chrisd

Mos Craciun nu este doar batranelul grasut, vesel si imbracat intr-un costum rosu. El este un adevarat exemplu pentru noi, intruchipand dragostea, generozitatea si intelepciunea. Acestea ar fi doar cateva dintre motivele pentru care noi, oamenii simpli, ar trebui sa incercam sa il copiem. Ce mai putem invata de la Mos Craciun? Afla in continuare.

El ne inspira sa facem lucruri bune si sa ne simtim bine, ne aminteste Care 2. El ne invata ca nu trebuie sa discriminam, din moment ce ofera cadouri tuturor indiferent de rasa, religie sau sex.

Mos Craciun are o inima mare, este generos si este foarte bucuros ca poate oferi din aceasta bucurie si celorlalti, fara a cere nimic in schimb.

O alta calitate a mosului este intelepciunea. El stie ce ii trebuie fiecaruia si exact acel lucru il va pune sub brad.

Mosul incurajeaza ritualurile magice. Adica fiecare copil trebuie sa ii scrie mosului o scrisoare, sa faca cel putin o decoratiune cu mana sa si, neaparat, sa ii lase langa brad lapte si prajituri.

Este rabdator. Sta si ne asculta dorintele si citeste fiecare scrisoare in parte. Indiferent cate am avea de spus, mosul sta si asculta tot.

Are puteri supranaturale. Zboara cu renii in toata lumea, intra pe cos fara sa se murdareasca de funingine, viziteaza toti copiii din lume si toate acestea le face intr-o singura noapte. Noi am putea macar sa incercam sa fim magici pentru o zi.

Stie adresa fiecaruia. Cu alte cuvinte, este in fiecare dintre noi.

Cel mai important: mosul are puterea de a ne face sa zambim chiar in cele mai triste momente.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Mos Craciun bunatate, #Mos Craciun ce invatam, #Mos Craciun copii , #intalniri