Ce sanse ai sa divortezi?

Sambata, 31 Ianuarie 2009, ora 15:09
3987 citiri
Ce sanse ai sa divortezi?

Te indrepti increzator, de mana cu alesul/a, catre starea civila, deja gandindu-te la bucuriile vietii in doi. De unde stii ca, la un moment dat, nu vei vrea sa te lipsesti de ele?

Optimistii gandesc ca sansele ca mariajul lor sa se destrame sunt zero. Realistii nu pot fi de aceeasi parere, in lipsa unor cifre, statistici, calcule, relateaza The New York Times.

Statisticile, cel putin cele la nivelul SUA, arata ca una din doua casatorii se sfarseste la tribunal. Fapt contestat, insa, de cel putin un cercetator, care a pus la punct o formula de calcul care-ti permite sa afli sansele reale ca tu sa te desparti. Tu si alte cateva milioane de oameni.

Formula de calcul are la baza rezultatele multor studii din SUA si a fost realizata de profesorul universitar Betsey Stevenson, de la Universitatea din Pennsylvania, in parteneriat cu divorce360.com.

Pentru a afla care sunt sansele ca mariajul tau sa se termine cu un divort sunt necesare cateva date, cum ar fi varsta, studiile absolvite, varsta la care te-ai casatorit etc. Formula de calcul se bazeaza pe statisticile furnizate la nivel national in SUA. Astfel, vei vedea ca te incadrezi intr-o "grupa", cu sanse mai mici sau mai mari de a divorta.

Concret, daca te-ai casatorit devreme, exista aproximativ 20% sanse sa divortezi in primii cinci ani, procentul crescand pana aproape de 40% in urmatorii cinci ani. Daca, dimpotriva, te-ai hotarat sa renunti la celibat mai tarziu, in jurul varstei de 30 de ani, sansele de a divorta scad simtitor, ajungand pana la 5%, in cazul in care ai reusit sa treci deja de cinci ani de casatorie. Pentru urmatorii cinci ani, sansele de a divorta cresc la 7%.

Studiile superioare scad, de asemenea, sansele de divort, arata statisticile, de care tine cont si The Marriage Calculator. Si inca ceva, chiar daca mariajul inainteaza odata cu tine in varsta, aceasta nu e un semn ca va rezista in timp. Chiar si dupa 25 de ani, sansele de a te desparti exista, chiar daca incep sa scada simtitor fata de perioada anterioara.

A.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În proces de divorț cu Alina Sorescu, designerul Alexandru Ciucu a luat acasă o cunoscută prezentatoare TVR
În proces de divorț cu Alina Sorescu, designerul Alexandru Ciucu a luat acasă o cunoscută prezentatoare TVR
Cântăreața Alina Sorescu (37 de ani) se află în plin proces de divorț de Alexandru Ciucu (47 de ani), cel care este tatăl celor două fetițe ale fostului cuplu. Designerul se pare că și-a...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Marriage Calculator, #divort, #sanse, #despartire , #intalniri