Ce-ti irita pielea in propria casa?

Marti, 15 Decembrie 2009, ora 08:27
4506 citiri
Ce-ti irita pielea in propria casa?
Foto: howstuffworks.com

Iritatiile pielii sunt foarte frecvente si pot aparea chiar daca nu ne expunem temperaturilor scazute sau vantului puternic, cele mai comune cauze pentru aparitia lor. Exista in gospodaria fiecaruia cel putin cinci agenti iritanti de care uneori nu ne putem feri.

Apar astfel dermatitele, care sunt afectiuni ale pielii cauzate de factorii externi si acutizate de procesele chimice normale din organism.

Tratamentul este simplu, il poti urma si tu acasa, daca ti-ai facut rezerve de ceai si extract de galbenele si musetel, informeaza howstuffworks.com.

Dar ce anume ne irita pielea? Plantele decorative din casa pot afecta pielea sensibila. Cactusii, urzicile sau plantele cu frunzele aspre pot avea efecte nefaste asupra mainilor tale. Tocmai de aceea, atunci cand vei schimba pamantul florilor, lucreaza cu manusi din plastic pentru a evita umflaturile si pielea inrosita.

Mai mult, evita sa mananci sau sa te stergi la gura cu mana cu care ai asezat frunzele plantei, pentru ca buzele sunt foarte sensibile si se irita imediat.

Cei mai frecventi iritanti din gospodarie raman substantele cu care faci curatenie. Cele mai multe produse de curatenie contin substante chimice daunatoare pielii tale.

De la detergentii de vase si pana la solutiile de curatat geamurile, toate acestea influenteaza intr-un mod negativ pielea ta sensibila, dar si caile respiratorii.

Este foarte important sa faci curatenie intr-un loc bine aerisit si sa porti manusi de protectie. Evita sa ai geamurile inchise, iar incaperea sa fie foarte incalzita, pentru ca pielea se va usca imediat, vor aparea crapaturile si umflaturile dureroase.

Alti factori iritanti

Caldura excesiva si umiditatea ridicata sunt daunatoare pielii. Apar transpiratiile abundente, frisoanele chiar, iar pe pielea ta bubitele rosii de transpiratie isi vor face imediat aparitia.

Nu de putine ori barbatii au pielea iritata dupa barbierit. Atat aparatul de ras, cat si crema pe care o folosesc pot dauna pielii, deci protejeaza fata dupa ras cu o lotiune delicata sau un ceai care iti va catifela pielea.

Produsele cosmetice si deodorantele care contin produse chimice pot fi si ele incluse in clasa iritantilor de care ne putem feri mai greu. Pentru evitarea problemelor, foloseste produse din plante, care nu contin alcool.

Alegerea sapunului pentru mainile tale este foarte importanta. Daca optezi pentru un produs care iti usuca pielea, crema de maini va fi intotdeauna la-ndemana.

Hainele din dulap pot fi si ele incluse in categoria iritantilor din casa. Daca nu sunt din bumbac, ele intretin transpiratia, indiferent de temperatura de afara, iar acest lucru se poate observa inca de la prima purtare, cand mici bubite alergice isi fac aparitia pe pielea ta.

Este greu uneori sa te feresti de toti acesti agenti iritanti din gospodarie. Schimbarea garderobei sau a produselor cosmetice si de curatat insa este la-ndemana tuturor, la fel si purtarea manusilor cand facem curatenie in casa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#produse curatenie iritante, #piele iritata cosmetice, #piele iritata plante , #intalniri