Cele mai frecvente greseli de eticheta

Vineri, 06 Martie 2009, ora 16:35
3417 citiri
Cele mai frecvente greseli de eticheta

Chiar si in vremuri de criza eticheta merita respectata. Cu atat mai mult cu cat oamenii sunt mai anxiosi, au stomacul mai sensibil, intr-un cuvant sunt mai greu incercati. Si n-ai vrea ca, la randul lor, sa-si piarda cumpatul si sa faca aceleasi greseli in ceea ce priveste eticheta.

Shine a intocmit o lista a celor mai intalnite greseli de eticheta, intr-o vreme in care cartile de bune maniere nu mai sunt deloc in tendinte.

Invitatiile se fac pentru a se primi un raspuns Ori de cate ori primesti o invitatie, o regula nescrisa (pana acum) iti dicteaza ca trebuie sa raspunzi, indiferent daca replica va fi pozitiva sau negativa.

Si asta presupune mesajele vocale, e-mailuri si mai ales invitatii la nunta. Organizarea unei petreceri presupune multa munca, asa ca fa-i gazdei simpla favoare de a o anunta in legatura cu participarea ta.

Fii pregatit sa lasi bacsis cand mergi la restaurant, intr-un grupNu te zgarci si nici nu socoti la mia de lei (vechi) banii pe care trebuie sa-i platesti pentru consumatie.

Daca petreci jumatate de ora tot socotind partea ta si a celorlalti din nota, marind sau micsorand bacsisul, cu siguranta vei strica cheful celor prezenti si vei fi, in final, un spargator de petrecere.

Coada exista pentru a fi respectataCozile fac si ele parte din viata. Indiferent ca sunt la posta sau la supermarket. Daca nu ai cateva minute pe care sa le sacrifici stand la rand, mai bine renunta si intoarce-te cu alta ocazie sa iei pachetul acela de unt. Poate, din intamplare, ai margarina acasa.

Inca ceva, daca te apropii nepermis de mult de persoana afalata inaintea ta, ajungand, intr-un final, sa-i sufli la propriu in ceafa, nu-ti va veni mai repede randul la ghiseu. In niciun caz nu te preface ca nu ai vazut coada. Timpul tuturor e pretios!

Fii la fel de bun ascultator ca si cel pe care tocmai l-ai plictisit cu un monolog Probabil ca a fost fascinant sa asculte despre toate reusitele tale de la serviciu, despre noua ta relatie sentimantala, prieteni, catei, sarcina, vacante...

Dupa ce ai recuperat momentele in care nimeni n-a vrut sa te asculte si te-ai razbunat timp de o ora - doua, e absolut normal si se cuvine sa-l intrebi pe interlocutorul tau cate ceva despre viata lui. Lasa-i si lui posibilitatea de a-ti povesti despre prieteni, catei, vacante si iubita si incearca sa te dovedesti un ascultator macar la fel de bun.

Schimbatul scutecelor bebelusului tau adorabil chiar nu incanta pe nimeni Indiferent cat de dulce, adorabil sau fermecator este micutul tau, nimeni nu trebuie sa vada ce are el in scutece. Nici mirosul acestora n-ar trebui sa imbete pe nimeni.

Oricat de normal ti s-ar parea sa-ti schimbi puiul, fa-o doar daca este absolut obligatoriu si nu poate fi cu niciun chip amanat. Si doar dupa ce ai cautat in prealabil un loc in care sa nu deranjezi pe nimeni.

Nu impartasi prea multe informatii la telefon Chiar credeai ca lumea e asa de curioasa cum iti place tie sa crezi? Prea multe informatii la telefon, pe un ton prea patrunzator, nu incanta pe nimeni. Dimpotriva, vei parea in ochii ascultatorilor fara voie un enervant.

Spune-le pe scurt ce ai de comunicat si asteapta intalnirea fata in fata pentru detaliile picante pe cdare vrei sa le impartasesti.

Ai grija incotro sufli fumul OK, poate ca in unele tari ai inca dreptul de a fuma in public. Asta nu iti da, insa, dreptul de a sufla fumul incotro iti vine, fara a tine cont de victime. Evita sa sufli fumul inspre copii si incearca sa nimeresti cosul de gunoi atunci cand iti arunci, stins, chistocul.

Daca tot sunt murdare, mai bine dau si eu o mana de ajutor! Daca asa gandesti cand te afli intr-o toaleta publica si tocmai din aceasta cauza "uiti" sa tragi apa, poate ar fi cazul sa-ti revizuiesti atitudinea. Daca ar face toti ca tine, nici n-ai mai putea sa intri la baie atunci cand nevoile devin de-a dreptul stringente.

Cu buricul la vedere Poate ca ai vazut-o pe Daniela Crudu cu buricul la vedere la TV sau pe solistul de la Coldplay cand si-a ridicat, recent, ultimele premii si purta un tricou aproape la fel de scurt.

Daca ai sarit binisor de 20 de ani, poate n-ar fi rau sa gasesti alte cai de a-ti exprima sexualitatea sau orice ai vrut tu sa transmiti. In plus, nu toata lumea are un buric de invidiat. Si, cu siguranta, nu este cea mai potrivita vestimentatie pentru jogging!

Scuipatul pe strada, sexy? Daca nu ti-a spus nimeni, scuipatul nu face ca feromonii sa se imprastie subit si sa atraga iremediabil femeile pe o raza considerabila. Nici macar nu face reclama masculinitatii tale. E doar hidos si dezgustator. Iar unele tari ai lua si amenda pentru asta!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#maniere, #cele mai frecvente, #eticheta, #scuipat, #bacsis, #WC public , #intalniri