Cum faci ca angajatorul sa te iubeasca chiar de la interviul de angajare?

Sambata, 16 Ianuarie 2010, ora 18:47
8048 citiri
Cum faci ca angajatorul sa te iubeasca chiar de la interviul de angajare?

A venit si momentul in care potentialul angajator te-a chemat la interviu. Insa trebuie sa stii ca indiferent de pregatirea si experienta care se regasesc in CV-ul tau, poti pierde trenul daca in loc sa te faci placut, cel care te intervieveaza ajunge sa te urasca.

Aici trebuie sa muncesti, conform Excelle, care vine si cu cateva sfaturi de bine, care sa-si mareasca sansele de reusita.

Nu zambi nonstop, fara motiv

Excesul de zambete la interviul pentru un job este perceput de angajator in mod corect: nervozitate si lipsa increderii in propria persoana. Incearca sa te faci placut adoptand mai degraba o mima ganditoare. Zambeste doar atunci cand exista un motiv sa o faci.

Nu merge la interviu cu temele nefacute

Jobul tau, inainte de a interviul, e sa afli tot ce se poate sti despre compania in care visezi sa ajungi. Conversatiile marunte despre vreo emisiune de televiziune sau blogul tau favorit nu-si au locul. Nu te lasa tentat sa acoperi linistea care te stinghereste cu discutii marunte. Este de preferat oricaror subiecte care nu-si au locul intr-un interviu de angajare.

Nu te imbraca prea gros

Poti pierde un interviu si sansa la job pentru simplul motiv ca sub sacou ai si o vesta sau ca esti prea gros imbracat. Palmele transpirate sau siroaiele de sudoare ce se scurg de pe tample nu impresioneaza pe nimeni. Vor fi vazute doar ca o dovada de slabiciune si nervozitate.

Asa ca fa o repetitie inainte de interviu cu hainele in care intentionezi sa te imbraci in fata prietenilor tai, pentru a nu avea surprize.

Nu il lua pe NU in brate

Angajatorii cauta candidati dornici sa accepte provocari in cadrul jobului oferit. Ezitarile si NU-ul interior vor fi la fel de vizibile ca si o cravata rosie, nefiind de bun augur. Invata sa spui DA, repeta daca este nevoie acasa, gandindu-te la evntualele intrebari ce ti-ar putea fi puse si te-ar pune in incurcatura.

Nu pune intrebari la care oricum vei afla singur raspunsul

A intreba unde e sala de mese sau cea de conferinte nu da bine. Evita, deci, intrebarile de rutina, cum ar fi marimea biroului tau sau politica firmei legata de pauzele de cafea.

Nu minti

Studiile arata ca cei care cauta un job sunt tentati adesea sa infrumuseteze adevarul. La un interviu pentru un job, chiar si o exagerare este privita tot ca o minciuna. Poti vorbi insa in asa fel incat sa fie vizibila increderea in propria persoana, fara a exagera totusi. O minciuna poate insemna ruinarea intregului interviu pentru job.

Grija mare la glume

Umorul tinde sa fie foarte subiectiv si desi e tentant sa incerci sa-ti castigi interlocutorul cu o gluma, nu uita ca probabil nu stii nimic despre sensibilitatile sale, cu atat mai putin ce il amuza si ce nu.

Pe de alta parte insa, nimic nu alunga mai bine tensiunea unui interviu pentru un loc de munca decat un zambet. Poti puncta doar daca iti alegi foarte bine poanta, incercand o remarca timida de genul "Ce vreme minunata pentru un interviu!".

Nu-l face pe angajator sa-si piarda timpul

La orice interviu, candidatului i se da ocazia sa puna intrebari. Insa ai grija ca acestea sa fie inteligente, la obiect. Contactul vizual permanent cu interlocutorul este vital si pentru a vedea cand intrebarile tale au fost suficient de multe.

Prea multe intrebari focusate pe chestiuni minore iti vor scade sansele sa te alegi cu jobul, grabind momentul in care vei fi invitat sa parasesti biroul, pentru ca angajatorul va considera ca tocmai i-ai irosit timp pretios.

Nu-ti vorbi de rau fostul angajator sau loc de munca

Daca dai de inteles ca la fostul loc de munca era iadul pe Pamant, ca ai plecat din vina altora, ca esti un sfant supercalificat, asteapta-te ca angajatorul sau un om de la resurse umane sa puna mana pe telefon pentru a afla adevaratul motiv pentru care ai plecat.

Si chiar daca aici n-ai nimic de ascuns, gandeste-te ca e imposibil sa nu ai defecte pe care "binevoitorii" sa le toarne angajatorului inainte de a primi jobul, pe care, cel mai sigur, n-ai sa-l mai primesti.

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#secrete interviu angajare, #trucuri interviu job, #interviu loc munca strategie , #intalniri