Copilul vrea haine de firma - ce-i de facut?

Vineri, 15 August 2008, ora 10:07
8741 citiri
Copilul vrea haine de firma - ce-i de facut?

In curand incepe scoala! Pentru orice parinte, inceputul anului scolar se poate transforma intr-un chin. Pe langa necesitatile de tipul creioane, pixuri, caiete si carti, micutii vor solicita de cele mai multe ori si hainute noi care sa impresioneze colegii.

Cerintele celui mic par niste mofturi pentru parinti, insa trebuie retinut faptul ca presiunea la care sunt supusi copiii la scoala in ceea ce priveste vestimentatia este imensa.

Fetele in special sunt tinta usoara a reclamelor care promoveaza branduri "de succes", iar o sedinta de shopping la inceputul anului scolar poate duce la certuri in familie sau chiar la gauri serioase in buget.

Conform unui sondaj realizat de site-ul www.girlsinc.com, 84% din adolescente considera ca fetele sunt supuse unor presiuni ca sa se imbrace "asa cum trebuie", procent care a crecut de la 74% in 2000.

Si profesorii considera, in proportie de 70%, ca influentele publicitatii asupra elevilor sunt mai mari decat acum 10 ani.

Parintii vor mereu sa ofere copiilor tot ceea ce este mai bun. Si e greu sa spui "nu" cand fericirea lor depinde de un obiect vestimentar pe care il au toti colegii de la scoala.

Insa parintii trebuie sa-si indeplineasca rolul si sa le explice faptul ca frumusetea nu are nimic de-a face cu felul in care te imbraci.

Pentru ca o discutie cu copilul tau despre frumusetea interioara sa nu starneasca chicoteli, iata cateva trucuri ca sa il influentezi pozitiv:

Vorbeste cu el/ea despre stil. Arata-i ca exista o diferenta intre a purta haine cu eticheta unui designer celebru, dar pe care le are toata lumea si o vestimentatie frumoasa, care iese in evidenta. Arata-i ca stilul tine de originalitate, si nu de brand.

Incearca sa-i faci sa inteleaga ca anumite haine nu pot fi purtate chiar de oricine. Arata-i poze cu fete care poarta haine la moda, insa care nu le avantajeaza, si subliniaza faptul ca o astfel de prezentare e de prost gust.

Inainte sa mergi la cumparaturi, faceti impreuna un buget in functie de posibilitati. Copilul trebuie sa fie implicat in procesul de luare a deciziilor, si sa inteleaga ca poate sa cumpere orice isi doreste, in limita bugetului stabilit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alertă cu privire la un sirop de tuse pentru copii. Produsul ar fi foarte toxic, arată testele
Alertă cu privire la un sirop de tuse pentru copii. Produsul ar fi foarte toxic, arată testele
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că este probabil să extindă avertizarea cu privire la siropul de tuse pediatric Benylin, produs de Johnson & Johnson dintr-un lot descoperit în...
Două fete, de 6 și 11 ani, atacate cu un cuțit în apropierea unei școli din Franța. Primele informații despre agresor
Două fete, de 6 și 11 ani, atacate cu un cuțit în apropierea unei școli din Franța. Primele informații despre agresor
Două fete de 6 și 11 ani au fost transportate la spital joi, 18 aprilie, după ce au fost atacate cu un cuțit de un bărbat, în apropierea unei școli. Incidentul a avut loc în orașul...
#scoala, #copii, #moda, #haine, #stil , #intalniri