Cum alegi sportul potrivit pentru copilul tau?

Duminica, 23 August 2009, ora 09:50
1836 citiri
Cum alegi sportul potrivit pentru copilul tau?

Vacanta de vara este un bun prilej de a-i inscrie pe copii intr-un program sportiv, care poate fi atat temporar cat si de lunga durata, in functie de modul in care cei mici se adapteaza la rigorile acestuia.

Ca sa nu dati banii degeaba si sa constatati mai tarziu ca fiul sau fiica dumneavoastra vrea sa abandoneze sportul ales, este bine sa tineti cont de cateva sfaturi puse la dispozitie de antrenorii contactati de about.com.

Astfel, in primul rand trebuie sa il intrebati pe cel mic cam ce sport i-ar placea sa faca.

Pe urma, trebuie sa va ganditi bine ce tip de copil este: sociabil sau individualist? Ii place aventura, noul, sau este mai temator de felul lui? Este un copil care debordeaza de energie sau ceva mai potolit? Ii place sa faca performanta sau sa treaca de la o activitate la alta?

Tineti cont de varsta copilului

In plus, trebuie sa tineti cont de varsta lui si de recomandarile psihologilor.

Acestia spun ca prescolarii au un deficit de atentie mai mare si nu sunt suficient de pregatiti pentru a respecta regulile impuse de un sport de echipa. Cel mai bine pentru ei este sa faca sporturi individuale, gen inot sau gimnastica.

De asemenea, grupa trebuie sa fie redusa numeric, deoarece la aceasta varsta copiii nu au prea multa rabdare pentru a sta la coada sa le vina randul.

Intre 5 si 7 ani cei mici pot fi inscrisi la sporturi de echipa, care sa ii invete sa respecte anumite reguli. Aveti grija insa ca antrenamentele sa le faca placere si sa le dezvolte spiritul de fair-play, de aceea va sfatuim sa participati la antrenament pentru a vedea cu ochii dumneavoastra daca se integreaza in colectiv.

La aceasta varsta, copiii trebuie sa faca sport pentru a-si dezvolta agilitatea, forta fizica si capacitatea de cordonare a membrelor. Cele mai indicate sunt sporturile non-contact de genul fotbal, tenis sau baschet.

Dupa varsta de 8 ani copiii sunt pregatiti sa intre in competitii serioase, fiind suficient de maturi pentru a intelege si pune in aplicare strategiile si tacticile de joc.

Abia in cazul adolescentilor este incurajata inscrierea la sporturi de contact fizic.

Cat costa si unde se tin antrenamentele ?

Si aceste doua aspecte sunt foarte importante si trebuie avute in vedere. In primul rand, ganditi-va daca va tin buzunarele si nu veti fi nevoit sa ii explicati mai tarziu copilului ca nu mai poate continua antrenamentele sau nu ii mai puteti cumpara echipamentele necesare, din lipsa de bani.

Pe urma, interesati-va care este cel mai apropiat loc unde ar putea face antrenamente. Degeaba si-ar dori el sa faca gimnastica daca nu aveti o sala si antrenori seriosi in localitate.

De asemenea, nu are rost sa piarda ore in sir pe drum pentru a traversa Capitala, doar ca sa faca tenis la cine stie ce club de fite. Gasiti unul mai apropiat sau schimbati sportul.

Si nu in ultimul rand, interesati-va in legatura cu profesionalismul antrenorilor si discutati direct cu ei. Nu va sfiiti sa verificati daca au atestat si stati de vorba cu alti parinti, care si-au mai lasat copiii pe mana lor.

Degeaba este bazinul de inot foarte bine dotat daca antrenorul obisnuieste sa ii lase pe cei mici sa se balaceasca in voia lor, in timp ce el sta de vorba la marginea apei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#sporturi copii, #copii inscriere inot, #sport echipa copii, #educatie fizica copii , #intalniri