Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cum arzi caloriile cat mai rapid?

Luni, 15 Iunie 2009, ora 12:11
8459 citiri
Cum arzi caloriile cat mai rapid?
Foto: Faqs

Exercitiile fizice pot fi imbunatatite cu mici trucuri care garanteaza ca vei arde caloriile rapid. O sticla de apa rece, muzica, alternarea ritmului pot sa te aduca rapid la silueta pe care ti-ai dorit-o intotdeauna.

Anumite miscari simple pot arde caloriile mai bine decat orice exercitii complicate, arata MSN.

Un studiu realizat de cercetatorii britanici arata ca cei care beau apa rece de la frigider inainte sa faca exercitii se simt mai energizati si pot continua efortul fizic cu 25% mai mult decat cei care beau apa la temperatura camerei.

Foloseste-ti bratele: atunci cand mergi, indoaie coatele la 90 de grade si misca bratele. Nu numai ca iti grabeste ritmul, dar te ajuta sa arzi cu 15% mai multe calorii in timp ce faci exercitii.

Nu uita sa dai drumul la muzica! Melodiile preferate te tin in priza cu 20% mai mult decat daca lucrezi "in tacere" si te ajuta sa arzi mai multe calorii, arata studiul cercetatorilor de la Unviersitatea Brunel din Londra. Muzica te invigoreaza, iti sincronizeaza miscarile si opreste oboseala.

Exercitiile cu greutati sunt extrem de eficiente in arderea caloriilor. Insa nu conteaza cat de des sunt efectuate, ci cat de mare este greutatea. Ridicarea greutatilor duce la descompunerea proteinelor in muschi, de aceea corpul consuma calorii pentru a se reface.

Iata inca un motiv pentru a lucra cu greutati: se pare ca acestea imbunatatesc rata metabolica in timpul somnului, crescand numarul de calorii pe care le arzi noaptea cu aproape 8%.

Alterneaza exercitiile: in loc sa faci acelasi exercitiu de doua sau trei ori, fa-l o singura data, treci la altul si apoi revino. Cercetatorii de la Universitatea Furman au descoperit ca astfel se ard de doua ori mai multe calorii.

Cel mai bine e sa faci exercitii in parc: miscarea in aer liber te ajuta sa arzi cu 10% mai multe calorii decat exercitiile facute la sala sau in casa.

Nu uita sa te destinzi din cand in cand. Intinderea muschilor le metine flexibilitatea si te pregateste pentru alt exercitiu.

(L.S.)

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#arzi calorii rapid, #slabeste sport , #intalniri