Cum iti convingi pisica sa nu mai zgarie mobila?

Sambata, 16 Ianuarie 2010, ora 15:30
7027 citiri
Cum iti convingi pisica sa nu mai zgarie mobila?
Foto: drsfostersmith

Zgariatul diferitelor obiecte, printre care mobila, este un obicei des intalnit la pisici. In timp ce animalutelor le place, poate fi ceva foarte frustrant pentru tine si te poate costa multi bani.

Nu trebuie sa iti pedepsesti pisica pentru acest obicei, pentru ca este ceva instinctual. Exista alte moduri in care o poti dezvata. Afla in continuare cum.

Pisicile zgarie pentru a-si ascuti ghearele, facand acest lucru indeparteaza straturile vechi, aminteste Buzzle.

Te poti gandi ca pisica ta zgarie mobila pentru ca nu o scoti din casa, insa multe animalute continua sa faca acest lucru, desi le scoti afara. Pisicile adora sa zgarie copacii, insa de multe ori opteaza pentru picioarele scaunelor in loc de copaci.

Cea mai simpla metoda este sa ii oferi un obiect special pentru a-l zgaria, un obiect gros din lemn. Exista multe astfel de obiecte in magazinele pentru animale, insa poti construi unul foarte simplu. Insa ai grija sa nu aiba marginile ascutite pentru a nu rani animalul. Acopera picioarele scaunelor deja zgariate cu sfoara pentru ca pisicuta sa nu mai vada zona respectiva.

De asemenea, obiectul special facut trebuie sa fie inalt pentru ca pisica sa se poata intinde cand isi "face treaba". Pentru a-l face mai atragator atarna de el cateva jucarii preferate ale pisicii.

Urmatorul pas este sa iti faci pisica sa vada si sa ia in seama acest nou obiect. Cum sa o faci? Invatand-o ca este bine sa zgarie acest obiect, ceea ce nu este valabil in cazul mobilei.

De fiecare data cand pisica ta se indreapta catre mobila, ia-o usor si pune-o in fata obiectului special. Daca pisica ta accepta obiectul, felicit-o, laud-o, astfel incat sa intelegea ca a facut ceva bun, eventual ofera-i un mic premiu.

Daca pisica ta continua sa zgarie mobila, da cu otet pe acesta, deoarece ele urasc mirosul intepator. Dar ai grija ca otetul sa nu afecteze mobila. Daca acoperi mobilierul cu ceva, pentru ca animalul sa nu mai aiba acces, lasa-l asa cel putin o luna, pana pisica se obisnuieste.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#pisica zgaraiat mobila, #pisica animal companie, #pisica obiect zgaraiat , #intalniri
Comentarii
U
un mitocan
rank 1
cum convingi pisica sa nu mai zgaraie mobila?