Cum iti pastrezi motivatia si slabesti eficient?

Luni, 21 Decembrie 2009, ora 07:15
2641 citiri
Cum iti pastrezi motivatia si slabesti eficient?

Cand vrei sa incepi inca o sesiune de fitness, trebuie sa iti aduci aminte ca cel mai bun echipament pe care il aduci cu tine este motivatia. Se construieste destul de greu si poate disparea foarte usor, daca o pierzi din vedere.

Te gandesti ca oricum exercitiile nu te ajuta cu nimic, ca esti obosit dupa o zi de

munca si nu mai ai chef de sport, ca e mai relaxanta o tigara sau o cafea, ca ai prefera sa te uiti la televizor sau sa dormi. Te uiti in oglinda si iti spui ca nu se mai poate face nimic ca sa-ti imbunatatesti imaginea.

Adevarul este ca e foarte usor sa renunti. Sa iti pastrezi motivatia e cel mai

important lucru pe care trebuie sa-l faci, cand vine vorba de sport, arata specialistii de la Glamour.

Gandeste-te in primul rand cat de bine te vei simti dupa o sesiune de alergat sau de fitness. Dupa ce depus efort, sentimentul ca ai reusit sa indeplinesti ce ti-ai propus este mult mai placut decat orice altceva.

Aminteste-ti mereu ca exercitiile le faci pentru tine, nu pentru altcineva. Daca te-ai despartit recent de persoana iubita, cel mai bun lucru pe care il poti face este sa te duci la sala. Nu trebuie sa impresionezi pe nimeni, decat pe tine insuti.

Si daca vrei neaparat ca fostul/fosta sa stie ce a pierdut, sportul te poate ajuta sa ai un corp de invidiat.

Sportul mentine buna-dispozitie

Nu uita ca exercitiile fizice iti vor aduce multe beneficii - si nu este vorba numai despre un corp frumos sau o sanatate de fier. Numeroase studii au aratat ca orice fel de exercitii fizice, chiar si o simpla plimbare, pot avea un efect semnificativ asupra psihicului.

Sportul te ajuta enorm sa iti mentii buna-dispozitie si sa treci peste greutatile pe care le intampini. In multe cazuri, psihologii recomanda depresivilor exercitii fizice ca tratament.

Daca ai nevoie de un mic impuls pentru a face exercitii, poti oricand sa apelezi la

programele TV care promoveaza un stil de viata sanatos sau sa incerci un stil de

dans care te ajuta sa arzi multe calorii. Optiuni sunt destule, nu trebuie decat sa

experimentezi si sa alegi ce iti place.

Nu uita ca sportul este si o modalitate de a te elibera de stres. Daca ai mult de

munca si te lupti in fiecare zi sa fii o persoana amabila si sa-ti pastrezi calmul in situatii limita, sportul poate fi "cura" ideala. In timp ce faci miscare nu te mai gandesti la problemele de la munca sau de acasa si te poti relaxa.

Stabileste scopuri pe termen scurt si pastreaza un jurnal al exercitiilor fizice pentru a avea rezultate concrete. Gandeste-te ca vrei sa incapi intr-o anumita rochie pana la primavara sau vrei sa arati ca o diva in costumul de baie cand mergi in vacanta, si cu siguranta le vei implini daca te tii de program.

Cand ai nevoie, cere ajutor! Multi sportivi se bazeaza pe sprijinul familiei si al prietenilor pentru a-si mentine motivatia. Roaga-i pe cei dragi sa iti reaminteasca mereu cat de important este, pentru sanatatea ta, sa faci sport, sau programeaza sesiunile de fitness impreuna cu un prieten bun, pentru ca totul sa fie mai usor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Celebra nutriționistă din România se mută în pădure, pe Valea Prahovei: Nu am curent, nici gaze
Celebra nutriționistă din România se mută în pădure, pe Valea Prahovei: Nu am curent, nici gaze
Nutriționista Mihaela Bilic este decisă să se mute la noua ei cabană cât mai repede. Aceasta și-a construit o cabană rustică din lemn pe o bucată de pământ pe care o avea....
5 fructe bogate în zahăr, de evitat în curele de slăbire
5 fructe bogate în zahăr, de evitat în curele de slăbire
Fructele au un conținut bogat de vitamine și minerale, însă unele dintre ele au și o cantitate importantă de zahăr. De aceea, este mai bine să nu exagerezi cu consumul acestora, căci pot...
#motivatie fitness, #sport, #nutritie, #slabit , #intalniri