Cum ne ingrijim parul in mod natural

Sambata, 04 Aprilie 2009, ora 10:39
11289 citiri
Cum ne ingrijim parul in mod natural

A venit primavara si trebuie sa aratam frumoase si ingrijite. In aceasta perioada trebuie sa avem grija mai ales de parul nostru, pentru ca in timpul iernii el a fost supus unor factori de stres majori.

Cel mai bine este sa ne ingrijim parul cu produse naturale care sa il faca puternic si stralucitor.

Daca aveti parul gras nu este bine sa il spalati foarte des, pentru ca spalarea frecventa stimuleaza si mai mult activitatea glandelor sebacee. Astfel ca, in loc sa obtinem un par curat, el se va ingrasa si mai des si vom ajunge sa il spalam zilnic.

Este indicat sa il spalati o data pe saptamana, iar apa nu trebuie sa fie niciodata fierbinte (caci si aceasta va stimula activitatea glandelor sebacee), ci va fi calduta.

Foarte utila este aplicarea unui sampon produs in casa din galbenus de ou si rom sau suc de lamaie, iar clatirea se va face cu apa combinata cu suc de lamaie sau cu o lingura de otet natural.

Daca aveti parul uscat, acesta trebuia spalat si mai rar. Sunt specialisti care recomanda spalarea parului uscat la 2 sau chiar 3 saptamani. Sampoanele, in acest caz, e bine sa contina lanolina.

Puteti aplica apoi un galbenus de ou amestecat cu 2 picaturi de ulei de masline, porumb sau ricin si 1-2 picaturi de zeama de lamaie.

In cazul in care va doriti un luciu special (si este si indicat, intrucat parul uscat este, de regula, tern, lipsit de stralucire), adaugati un decoct, care este gata in 10 minute, din 2 lingurite de cimbru.

Din cand in cand se va masa parul cu gaz amestecat cu ulei de masline si galbenus de ou. Nu se sta cu acest amestec pe cap mai mult de 15 minute, dupa care se clateste.

Si parul normal necesita si el curatare si hranire. Pentru buna circulatie capilara sunt indicate masajul si periajul parului. Dupa spalarea parului si perierea lui se va proceda si la spalarea pieptanului.

Clatirea parului e bine sa se faca cu un decoct de plante in care se adauga putin otet sau zeama de lamaie.

Asadar, cele mai bune produse pentru spalarea si ingrijirea parului sunt cele naturale, pentru ca acestea nu contin chimicale.

Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Klaus Iohannis, președintele României a transmis, vineri, 29 martie, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare...
#ingrijim parul natural, #produse naturale par , #intalniri