Cum nu se face sport

Vineri, 30 Octombrie 2009, ora 10:41
2626 citiri
Cum nu se face sport

Daca ai impresia ca nu trebuie decat sa urci pe o bicicleta si ai rezolvat toate problemele de sanatate si o sa ai corp perfect, te inseli. Miscarea este intr-adevar importanta pentru sanatate, insa exista mici detalii esentiale pentru o sesiune de exercitii reusita.

Nu trebuie sa faci totul ca la carte: insa de multe ori, merita sa stii cateva trucuri care te scapa de batai de cap si te fac sa nu mai pierzi vremea. Iata cateva sfaturi utile, oferite de Businesswomenfitness.

Nu pleca la drum fara motivatie! Nimic nu e mai greu decat sa te apuci de un program de exercitii fara sa fii motivat. Trebuie mereu sa ai in minte obiectivul principal: ori acela de a-ti imbunatati starea de sanatate, ori de a scapa de cateva kilograme in plus. Tine un jurnal pentru a monitoriza progresele.

Fara efort nu castigi nimic Durerea poate sa apara oricand in timpul unei sesiuni de fitness. Daca renunti definitiv la sport doar pentru ca ai dureri, nu obtii nimic. Fa o pauza de cateva zile si apoi incearca din nou! Nu uita ca intensitatea exercitiilor trebuie sa creasca treptat, pentru a nu suprasolicita organismul.

Nu ridic greutati, pentru ca o sa arat ca un barbat O gandire gresita, des intalnita in cazul femeilor. Nu uita ca organismul unei femei nu produce destul testosteron pentru a acumula o asemenea masa musculara. Ridicatul de greutati la femei are efecte benefice, cum ar fi tonificarea muschilor si arderea grasimilor.

Cantitate sau calitate? In loc sa faci mai multe exercitii usoare, mai bine faci mai putine solicitante.

Pastreaza varietatea! Un exercitiu plictisitor te va indeparta de sport, si va duce la pierderea motivatiei. Fa un anumit execitiu timp de zece minute, apoi treci la altul.

Si nu uita, un mp3 player cu muzica preferata este cheia pentru a-ti pastra buna-dispozitie in timp ce faci miscare. (L.S.)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Celebra nutriționistă din România se mută în pădure, pe Valea Prahovei: Nu am curent, nici gaze
Celebra nutriționistă din România se mută în pădure, pe Valea Prahovei: Nu am curent, nici gaze
Nutriționista Mihaela Bilic este decisă să se mute la noua ei cabană cât mai repede. Aceasta și-a construit o cabană rustică din lemn pe o bucată de pământ pe care o avea....
5 fructe bogate în zahăr, de evitat în curele de slăbire
5 fructe bogate în zahăr, de evitat în curele de slăbire
Fructele au un conținut bogat de vitamine și minerale, însă unele dintre ele au și o cantitate importantă de zahăr. De aceea, este mai bine să nu exagerezi cu consumul acestora, căci pot...
#sport exercitii fizice, #fitness, #slabit, #nutritie , #intalniri