Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cum sa ai intotdeauna dreptate

Duminica, 09 August 2009, ora 13:44
4453 citiri
Cum sa ai intotdeauna dreptate

Atunci cand intri intr-o polemica, vrei, evident, si sa o castigi, convingandu-l pe interlocutorul tau ca ceea ce spui tu e corect.

Urmand cateva sfaturi oferite de Wiki How vei putea avea ultimul cuvant de fiecare data.

Primul si cel mai important lucru pe care trebuie sa-l faci e sa-ti alegi teoria cea mai plauzibila. A avea logica de partea ta este de departe cel mai usor mod de a-l convinge si pe celalalt ca ai dreptate.

Gandeste-te la argumentele ce ar putea fi aduse in favoarea, dar si in defavoarea teoriei tale. Trebuie sa fii pregatit sa raspunzi atacurilor si, totodata, sa faci astfel incat sa-l faci pe celalalt sa sustina lucruri usor demontabile.

Intr-o polemica trebuie sa ramai calm si sa-ti prezinti punctul de vedere intr-o maniera cat mai logica.

Trebuie sa profiti mereu de orice greseala pe care o face celalalt. Raspunde fiecarui argument a carui logica e mai subreda cu o ploaie de contraargumente bazate pe logica. Daca asta nu se poate, atunci foloseste argumentele lor in favoarea teoriei tale.

Foloseste-te de latura emotionala a problemei. Daca reusesti sa-l faci pe celalalt sa se imagineze in ambele situatii, sa-l faci sa se simta intr-un anumit fel atunci cand e pe teritoriul tau, atunci increderea lui in teoria sustinuta va fi zdruncinata si tu vei fi declarat castigator.

Si ar mai fi cateva sfaturi...logice, dar care poate iti vor scapa: nu te lansa in polemici pe teme religioase, nu incerca sa folosesti stiinta si logica in probleme ce nu tin nici de una, nici de cealalta (de genul "Barbatii sunt superiori femeilor"), nu incerca sa convingi pe cineva ca nu ar trebui sa se simta asa cum se simte.

Totodata, daca vei folosi "tactici" copilaroase cum ar fi "taci din gura si asculta-ma" este inutil de precizat ca vei pierde. Lasa-l pe celalalt sa isi termine propozitia, ideea, si apoi vino cu contraargumente. Daca ai reusit sa-l enervezi pe celalalt, nu inseamna ca ai castigat.

Si, ca tot s-a ajuns la acest lucru, accepta ca ai pierdut daca acest lucru se intampla. Din momentul in care si tu te-ai convins in adancul inimii ca celalalt are dreptate, orice continuare a dezbaterii nu va face decat sa te puna intr-o lumina penibila.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#castigare dezbatere, #argumente contraargumente, #logica , #intalniri