Cum sa faci vacanta sa lucreze in favoarea ta

Marti, 07 Iulie 2009, ora 18:00
1307 citiri
Cum sa faci vacanta sa lucreze in favoarea ta

Desi traditia e ca angajatii sa isi ia concediu doua saptamani, din ce in ce mai multi recurg la vacanta "ciopartita", impartita in mai multe miniconcedii petrecute in diferite locuri.

Miniconcediile sunt benefice atat angajatilor, cat si angajatorilor, potrivit lui Susan W. Miller, consilier de cariera din Los Angeles.

A astepta un concediu este placut, iar cu cat acestea sunt mai multe, chiar daca mai mici, cu atat mai bine, explica aceasta, citata de cookinglight.com.

Un an poate trece mai repede cand mai multe evenimente placute, si nu doar unul, urmeaza sa se intample.

In plus, din punctul de vedere al unui angajator, mai multe minivacante sau weekenduri prelungite sunt de dorit decat unul de durata, cand lipsa unui angajat, mai ales intr-o firma mica, poate conta destul de mult.

Un concediu = mai multe miniconcedii

O alta modalitate de a-ti imparti vacanta este sa nu renunti la cele cateva zile "lipite", o saptamana, de exemplu, iar pe restul sa le desparti in mai multe miniconcedii.

Chiar si o zi libera in timpul unei saptamani poate fi o gura de aer proaspat pentru salariat. Se poate odihni si simti mai bine, cu bateriile mai incarcate chiar si decat daca ar fi fost plecat intr-o vacanta in toata regula, explica si Jerri L. Yates, un alt consilier de cariera din SUA.

Pleaca in vacanta cu inima impacata

Stii ca e bine sa pleci in vacanta cu inima usoara, lasand in urma toate grijile si problemele legate de locul de munca. Dar stii cum sa faci asta?

Specialistii te sfatuiesc sa anunti, cu doua saptamani inainte de a pleca in vacanta, pe toata lumea. Astfel, nu vei mai avea pe birou, cu o zi inainte de plecare, un teanc interminabil de dosare de rezolvat pana pleci.

In plus, chiar daca esti tentat sa pui mana pe telefon sau laptop pentru a vedea cum merg lucrurile la serviciu, nu o face. Contactul relativ usor pe care il poti avea cu locul de munca face ca incercarea de a te distra sa devina o adevarata provocare, mai ales daca tii la munca ta si esti un perfectionist.

Din acelasi motiv, anunta doar doi-trei colegi cum te pot gasi si specifica clar ca apelurile lor sa vina doar in caz de urgenta.

O alta masura ce iti poate face viata mai usoara este sa ai o zi inainte de concediu in care sa te ocupi, daca poti, de lucrurile pe care ar urma sa le faci cand te intorci. Asta, pentru a nu incepe chiar in forta si pentru a nu sta stresat pe timpul concediului.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#vacanta angajat, #concediu durata, #sarcini inainte concediu, #miniconcediu , #intalniri