Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Cum sa fii productiv si eficient la birou?

Marti, 31 Martie 2009, ora 14:42
1714 citiri
Cum sa fii productiv si eficient la birou?
Foto: DegreeWorld

Eficienta si productivitatea la birou sunt atribute esentiale la locul de munca si ele par destul de greu de obtinut cand se aduna zeci de probleme care trebuie rezolvate.

Zeci de email-uri la care trebuie sa raspunzi, zeci de hartii care trebuie semnate, alte cateva zeci de probleme minore care necesita rezolvare te pot face sa te simti coplesit. Iata cateva sfaturi care te pot ajuta, oferite de Shine.

1. Nu lasa pe maine ce poti face intr-un minut

Daca amani o problema te poti gasi in situatia de a renunta la multe dintre sarcinile zilnice si risti astfel sa ramai in urma. Incearca sa fii cat mai rapid in rezolvarea sarcinilor de lucru.

2. Fa curatenie pe birou in fiecare seara

Nu iti ia decat zece minute si daca iti faci un obicei din asta, in fiecare dimineata te vei simti mai bine. Poate reprezenta si un moment de respiro la sfarsitul zilei.

3. Da o fuga in oras la pranz

Indiferent daca trebuie sa cumperi un cadou, sa returnezi o carte la biblioteca sau sa cumperi toner pentru imprimanta, o mica "excursie" in afara biroului te poate ajuta sa iti pui ordine in ganduri si sa rezolvi o problema minora care altfel iti poate da batai de cap majore.

4. Ai grija sa ai mereu ustensilele necesare

In timpul acestor iesiri, cumpara pixuri, hartii, agende sau orice ai nevoie la birou, ca sa nu te trezesti ca ramai fara ele intr-un moment destul de stresant. N-ai nevoie de o suparare in plus cand ai atatea de facut.

5. Ai nevoie de absolut tot ceea ce este pe birou?

Scaneaza biroul si vezi daca exista obiecte inutile pe care le tii acolo din obisnuinta. Acestea nu fac decat sa iti ingreuneze accesul la ceea ce este cu adevarat important.

6. Fa-ti planul de actiune de seara

E mai usor sa actionezi in fiecare zi daca ai deja un plan facut de seara. Spre exemplu, daca ai de dat niste telefoane si nu prea ai tragere de inima, fa-o dimineata ca sa scapi mai repede.

7. Nu te lasa prins de newslettere inutile

Cand casuta de e-mail e plina cu newslettere, reclame si alte mesaje enervante, nu uita ca exista optiunea de "unsubscribe" si dureaza doar cateva secunde sa scapi de ele.

8. Noteaza si nu vei uita nimic

Numere de telefon, link-uri, memo-uri, toate acestea merita notate intr-un document de pe desktop sau chiar pe o foaie de hartie. Astfel eviti situatia neplacuta in care iti aduci aminte... ca ai uitat ceva important.

9. Nu cauta solutii inainte sa stii care este problema

Desi pare evident, acest sfat este extrem de folositor, in special daca te-ai trezit la un moment dat ca nu functioneaza laptop-ul si nu stii de ce. Inainte sa il duci la reparat, verifica daca bateria functioneaza.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#productivitate eficienta birou , #intalniri