Cum sa iti petreci timpul in mod util cu copiii tai

Marti, 28 Iulie 2009, ora 18:10
4365 citiri
Cum sa iti petreci timpul in mod util cu copiii tai
Foto: visitbunbury

Copiii inseamna sacrificii, insa sunt o fericire si o etapa aproape obligatorie din viata. In momentul in care te-ai decis sa faci un copil trebuie sa stii ca nu vei avea nevoie doar de bani.

Daca esti o persoana care detine mereu controlul si careia ii place sa isi faca si sa respecte un program zilnic, o sa-ti fie foarte greu sa te obisnuiesti cu cresterea unui copil, care necesita multa rabdare si timp, potrivit Ezine Articles.

Daca micutul tau va petrece mai mult timp in fata televizorului, jucandu-se pe computer sau pe PlayStation, in loc sa stea cu tine, trebuie sa schimbi acest lucru.

Sa ii oferi copilului tau o ocupatie, mai ales atunci cand este in vacanta, iti va da dureri de cap. Incerca sa faci in asa fel incat timpul petrecut cu micutul tau sa-ti fie util.

Daca stai la curte si ai o gradina, profita de acest lucru. Ia o stropitoare sau un furtun si uda gradina. Nu uita: copiilor le place sa se joace cu apa. Roaga-ti copilul sa te ajute sa-ti speli masina, chiar daca esti constient ca nu o va face bine. O poti duce mai tarziu la o spalatorie auto. Multumeste-i pentru ajutor printr-o mica recompensa - o bomboana este perfecta.

Dezvolta gradina. Aceasta este o activitate interesanta pentru ca-i va invata pe copii sa-si asume responsabilitatea pentru ceea ce fac si sa aiba rabdare pentru a astepta rezultatele.

Gateste impreuna cu micutul tau. Nu trebuie sa te pricepi la bucatarie. Puteti face o multime de prajituri gustoase in propria bucatarie. Desigur, curatenia de dupa face si ea parte din distractie.

Redecorarea casei ii va atrage in mod sigur pe cei mici. Copilului tau ii va face placere sa picteze peretii sau sa mute mobila cu tine. Mai mult, ii poti face fericiti pe cei mici daca le vei redecora dormitorul dupa placul lor. Alegerea unor noi decoratiuni sau a unui tapet pe gustul lor le va parea interesanta.

Mergi la pescuit. O metoda veche, insa potrivita. Poti alege un loc in apropiere, astfel incat sa nu mergeti cu masina mai mult de ora, pentru a nu se plictisi. In acest fel copilul tau va putea sa le spuna prietenilor - "Am prins un peste ... asa de mare".

Acestea sunt doar cateva dintre lucrurile pe care le pot face parintii impreuna cu cei mici. Invata sa te bucuri de familia pe care o ai si nu iti certa copilul cand murdareste ceva in acasa. Aminteste-ti ca o casa trebuie locuita, nu curatata tot timpul. Aminteste-ti ce te deranja la parintii tai si incearca sa schimbi.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#activitati distractive familie, #parinti copii activitati, #timp liber parinti copii , #intalniri