Cum sa negociezi aproape orice

Marti, 17 Februarie 2009, ora 16:19
1797 citiri
Cum sa negociezi aproape orice

Targuiala nu trebuie perceputa ca pe un lucru care se face doar la piata, ci ca pe ceva ce te poate ajuta, oricand si in orice situatie, sa obti un pret mai bun pentru orice, de la bijuterii la reparatii pentru casa.

Firmele nu cer intotdeauna bani pentru reparatii chiar daca garantia a expirat. Informeaza-te daca problema pe care o ai au mai avut-o si alti clienti si mai ales ce a facut compania in aceste situatii, informeaza Yahoo Shine.

Apoi, suna la companie si cere pe cineva care iti poate oferi informatii in legatura cu returnarea produsului sau inlocuirea lui. Spune-le ca esti un client fidel al lor, dar ca ai vazut ca problema pe care ai intampinat-o in legatura cu produsul este foarte des intalnita.

Cu o astfel de abordare, poti obtine un discount, sau chiar poti sa nu platesti deloc.

Daca vrei sa faci reparatii la casa, trebuie sa contactezi mai multe firme de constructii ca sa te asiguri ca obti cel mai bun pret. Si chiar si atunci cand ai gasit-o pe cea cu cele mai mici tarife nu uita ca si acesta este mare, deoarece orice firma isi asigura o marja de eroare pentru a obtine profit.

Asadar, contacteaza minimum trei firme si explica-le exact de ce ai nevoie si ce materiale vrei sa se foloseasca. In general, aproximativ 65% din pret ar trebui sa fie materialele si 35% munca depusa, deci consulta piata in legatura cu pretul acestora.

Si bijuteriile pot fi cumparate mult mai ieftin, chiar daca magazinul este unul mai marunt. De obicei, pretul bijuteriilor este cu 50% mai mare la vanzare, asadar, daca un inel costa 500 de lei, el costa, fara adaos comercial, in jur de 230-250 de lei.

Nu intreba niciodata "care este cel mai bun pret pe care mi-l puteti oferi", ci spune pur si simplu ca este mult mai mult decat iti poti permite si precizeaza bugetul in care ai vrea sa te incadrezi.

Daca poti, incearca sa nu platesti cash si bijutierul s-ar putea sa iti ofere discount-ul cerut.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#negociere, #discount, #bijuterii, #reparatii, #client, #produs , #intalniri