Ziare.com

Cum sa te vindeci de boala cumparaturilor

de Irina Ursu
Vineri, 13 Februarie 2009, ora 14:53

   

Cum sa te vindeci de boala cumparaturilor
Este o adevarata revelatie sa descoperi faptul ca nu sexul este unul dintre subiectele cele mai tabu, ci dependenta de cumparaturi, boala care te indatoreaza pana in gat, dar tu continui sa cumperi si sa colinzi magazinele zilnic.

Daca pana la criza financiara excesul de cumparaturi se "sanctiona" doar cu o placere vinovata, lucrurile au devenit mult mai serioase si cu implicatii asupra persoanelor care sufera de boala cumparaturilor.

Un material de pe International Herald Tribune subliniaza faptul ca persoanele dependente de cumparaturi pot fi comparate oarecum cu cele dependente de droguri sau alcool.

Se impune luarea unor masuri in momentul in care datoriile de pe cardul de credit depasesc cu mult posibilitatea de a-ti achita datoriile in momentul in care iti platesti salariul. Daca tinzi sa iti irosesti toate resursele financiare pe cumparaturi, ignorand cu buna stiinta plata intretinerii, a impozitelor si altor cheltuieli casnice ai o problema serioasa de rezolvat.

Cum faci asta? In primul rand trebuie sa te gandesti daca nu cumva suplinesti o nevoie emotionala cu placerea de a cumpara in exces. La un momentdat o sa realizezi ca golul emotional pe care il ai nu poate fi inlocuit de bunurile materiale. Dupa ce iti rezolvi problemele emotionale incearca sa iti limitezi fondul de pe cardul de credit si sa incerci sa umbli doar cu bani cash la tine.

In momentul in care vei plati cash vei pune mai multa valoare pe ceea ce irosesti. Plata cu cardul iti creeaza falsul confort ca nu platesti mult. Evita sa intri in magazinele care au afise mari cu reduceri. Crede-ma ca nu ai nevoie de toate lucrurile pe care le consideri un chilipir.

Nu e cazul sa renunti complet la cumparaturi, dar poti sa reduci vizitele la magazin. Un film bun sau o carte iti vor ocupa timpul. Dupa o perioada de timp o sa vezi ca nu e chiar atat de greu precum ai crezut initial.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2059 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor