Cum sa-ti lecuiesti copilul de frica de intuneric

Vineri, 18 Septembrie 2009, ora 21:03
2797 citiri
Cum sa-ti lecuiesti copilul de frica de intuneric

Frica de intuneric este printre cele mai intalnite fobii la copii. Daca iese ceva de sub pat? Ce se ascunde in bezna? Ce s-a auzit? Ale cui sunt umbrele de pe pereti?

Acestea sunt doar cateva dintre gandurile chinuitoare care nu-i lasa pe juniori sa inchida ochii.

Studiile au aratat ca te odihnesti mai bine in intuneric, pentru ca astfel simurile tale au sansa sa se "decupleze". De aceea este important pentru copil treaca peste teama de intuneric si sa se poata odihni corespunzator.

Iata cateva sfaturi pentru parinti, oferite de Wiki How, pentru a-l vindeca pe copilul tau de frica de "Bau bau".

Ia o lampa pentru dormitorul copilului tau. Aceasta va oferi exact atata lumina cat sa indeparteze orice umbra a noptii, dar sa-i permita sa se si odihneasca corespunzator.

Intreaba-ti copilul ce crede ca poate fi in intuneric si cum se simte cand e singur in bezna. Arata-i apoi ca toate acele lucruri nu exista si ca nu are de ce sa-i fie frica.

Arata-i ca dormitorul lui arata exact la fel indiferent de pozitia intrerupatorului. Stai cu el pe pat si stinge si aprinde lumina, pentru ca el sa vada ca nimic nu s-a schimbat.

Stai cu el pe intuneric si demonstreaza-i ca ochii sai se pot adapta si pot inca sa desluseasca ce e in camera.

Dupa ce s-a obisnuit cu lampa, treci la urmatoarea faza. Inchide de tot lumina in dormitor si aprinde-o doar pe hol, lasand usa intredeschisa astfel incat doar o anumita parte a camerei sa fie luminata.

Dupa ce adoarme, poti sa stingi lumina, iar in timp sa nu o mai prinzi deloc.

Poti sa ii cumperi o jucarie care sa infatiseze un "animal al noptii", adica un animal care are capacitatea sa vada noaptea.

Poate sa fie o pisica, o cucuvea, un liliac, orice gasesti si nu face parte dintr-un decor de filme horror. Daca va avea un "prieten care vede pe intuneric" se va simti mai in siguranta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, şi-a depus vineri, 19 aprilie, candidatura pentru Primăria Capitalei, el venind cu un tricou pe care era scris „Je suis Pepa Pig!” şi „Şi...
#copil frica intuneric, #fobie intuneric, #somn copii , #intalniri