Cum sa-ti piepteni parul ca sa fie sanatos si stralucitor

Duminica, 26 Iulie 2009, ora 08:20
20322 citiri
Cum sa-ti piepteni parul ca sa fie sanatos si stralucitor
Foto: buzzle

Peria de par este unul dintre cel mai importante instrumente, care nu ar trebui sa ii lipseasca niciunei persoane.

Pentru a-ti ajuta parul sa creasca sanatos si sa fie stralucitor, trebuie sa il perii zilnic foarte usor, fara sa tragi si sa iti zgarai scalpul. Trebuie sa alegi peria de par potrivita pentru a-l nu rupe, pentru a eliminta electricitatea statica si pentru a-l face mai stralucitor si neted.

Inainte de a-ti spala parul, foloseste un piepten cu dinti mari pentru a-l descurca, potrivit Buzzle. Acest lucru va diminua riscul de a-l rupe in timpul spalarii, iar dupa va fi mult mai usor de piptanat.

Un astfel de piptan trebuie sa fie facut dintr-un material antistatic, asa ca citeste foarte atent etichetele si nu iti rani parul prin folosirea unor produse de proasta calitate.

Daca ai parul lung, trebuie sa incepi de varf si sa te indrepti usor catre scalp. Nu trage tare de piepten pentru a nu rupe fire sanatoase. Si daca ai parul scurt trebuie sa il perii inainte de spalare.

Dupa ce l-ai spalat, NU il peria cat timp este ud. Parul trebuie sa fie macar partial uscat atunci cand incepi sa il descurci. Atunci cand il perii, nu te speria ca vezi par pe perie, este normal sa cada in jur de 100 de fire de par zilnic.

Daca folosesti foarte des uscatorul de par, trebuie sa ai o perie care este facuta din par de mistret pentru parul mic, iar pentru cel lung una ceramica. Periile de par ceramice sunt recomandate pentru parul mai lung pentru ca eliminan electricitatea statica. Aceste perii iti vor mentine parul sanatos, il vor face sa straluceasca si mai usor de aranjat.

De asemenea, atunci cand folosesti uscatorul de par, trebuie sa il usuci pe parti. Ajuta-te de un pieptene. Ia cu pieptenul cate o suvita de par si apoi usuc-o usor trangand in jos. In acest fel, nu vei avea fire rebele, iar pieptenul te va ajuta sa imparti parul in mai multe parti.

Inainte de culcare, maseaza-ti scalpul cu o perie speciala. Daca vei folosi o perie din lemn de cel putin doua ori pe saptamana te va ajuta in cresterea circulatiei sanguine a scalpului si va imbunatati calitatea epidermei capului la cateva luni dupa folosire.

Daca iti vei peria si spala corect parul o sa scutesti o multime de bani, pe care de obicei ii dadeai pe tratamente.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#sfaturi periere par, #sfaturi ingrijire par, #par pieptana corect , #intalniri
Comentarii