Cum sa-ti vindeci inima dupa o despartire, in doar 21 de zile

Duminica, 05 Iulie 2009, ora 09:41
76935 citiri
Cum sa-ti vindeci inima dupa o despartire, in doar 21 de zile

Se spune ca pentru a uita pe cineva iti ia de doua ori mai mult decat timpul pe care l-ai petrecut cu acea persoana. Insa nu e asa! In doar trei saptamani, iti poti forma noi obiceiuri si sa-ti vindeci inima ranita.

Asa ca, daca urmezi programul propus de SelfGrowth.com, in doar 21 de zile poti sa o iei de la capat.

Ziua 1: Plange-ti de mila!

Inchide-ti telefonul, dar nu inainte de a suna la munca sa spui ca esti bolnava, si baga-te in pat. Insa nu abuza de dulciuri, nu vrei ca la sfasitul celor trei saptamani sa trebuiasca sa urmezi un program de fitness. Petrece-ti ziua plangand si uitandu-te la seriale si filme. Azi e ziua in care ai voie sa-ti plangi de mila.

Ziua 2: Traieste in negare pentru o zi!

Ai plans o zi intreaga, dar despartirea inca doare. Nu stii cum sa le spui celorlalti de despartire si nu vrei sa auzi ce gandesc despre asta. Asa ca ar fi mai bine ca azi sa traiesti in negare. Prefa-te ca nici nu s-a produs ruptura sau si mai bine, prefa-te ca fostul tau sot/prieten nici nu a existat vreodata.

Ziua 3: Sterge-l din viata ta!

Fie ca-ti place sau nu, despartirea chiar s-a produs si din pacate fostul tau sot/prieten inca exista. Astazi este ziua in care trebuie sa construiesti o fortareata in jurul inimii tale, astfel incat el sa nu mai poata sa te atinga in niciun fel. Pana la urma, a existat cel putin un motiv intemeiat pentru care v-ati despartit, asa ca nu e cazul de impacare. Sterge e-mailuri, arunca lucrurile lui, sterge-i numarul de telefon si, in general, arunca tot ce iti poate aduce aminte de el.

Ziua 4: Esti vaduva pentru o zi

Acum ca el nu mai e in viata ta, e timpul sa jelesti moartea relatiei voastre. Asa ca scoate batistele din sertar si pune-te iar pe plans.

Ziua 5: Enerveaza-te!

L-ai plans destul pe nemernic, acum e timpul sa lasi deoparte delicatetea si sa fii furioasa. Cheama-ti prietenele si razi de defectele lui, spune-le cele mai penibile momente prin care a trecut. Sau daca preferi intimitatea, poti sa faci asta si singura.

Ziua 6: Exprima-ti supararea!

In aceasta etapa delicata post-despartire, tristetea si amaraciunea sunt noii tai prieteni. Dar este un lucru bun, asta arata ca te vindeci. Poti sa incepi sa-ti faci un jurnal sau un blog si sa/ti exprimi acolo trairile.

Ziua 7: Razbuna-te!

Si cum nimic nu ajuta mai o fata sa treaca mai repede peste o despartire decat sa se razbune, e timpul sa incepi sa pui la cale complotul. Fa o lista cu cele mai murdare secrete ale lui si vezi care este cel mai bun mod prin care sa le dezvalui. Imagineaza-ti cat de distrusa va fi viata lui dupa ce tu vei spune toate acele lucruri. (Acesta trebuie sa ramana doar un exercitiu de imaginatie, nu ai vrea sa faci asta si stii ca nici nu o vei face).

Ziua 8: Anunta despartirea!

Acum ca te simti un pic mai bine, este timpul sa anunti pe toata lumea de despartire. Suna-ti prietenii si povestiti despre despartire si despre fostul tau sot/prieten.

Ziua 9: Dispari pentru o zi!

Impacheteaza un rucsac plin cu bunatati si fa-te pierduta, fara telefonul mobil, bineinteles. Fie ca te plimbi prin parcuri sau tragi o fuga pana la mare sau faci turul muzeelor si galeriilor de arta, orice ai face, nu te intalni cu nimeni. Fa ceva ce stii ca te linisteste si nu te mai gandi la el.

Ziua 10: Rearanjeaza casa!

Acum ca ai inceput sa te obisnuiesti cu ideea ce el nu mai e langa tine, e timpul sa scoti din casa tot ce mai are legatura cu el. Apoi schimba culoarea peretilor, rearanjeaza mobila si ia ceva nou pentru casa.

Ziua 11: Ce a fost mai greu a trecut!

Esti la jumatatea "curei", s-ar putea sa incepi sa te simti putin dezorientata. Astazi e ziua in care trebuie sa te analizezi si sa vezi ce a mai ramas din sentimentele pentru el.

Ziua 12: Iesi din depresie!

Aduna-ti fortele si iesi din depresie! Spune adio trecutului si priveste increzatoare inspre viitor. Fie ca esti sau nu constienta de asta, reinventarea ta este aproape de final.

Ziua 13: Revino la cum erai inainte de relatie!

Iti amintesti ce femeie extraordinar de amuzanta si plina de viata erai, aminteste-ti de femeia de care fostul tau iubit s-a indragostit. Acum este timpul sa reiei legatura cu acea parte din tine. Nu este un pas in trecut, ci unul mare in viitor.

Ziua 14: Organizeaza o iesire intre fete!

Cea mai buna parte atunci cand te desparti de cineva este ca ai din nou sansa sa iesi cu vechi prieteni. Pana la urma, iubitii vin si pleaca, insa prietenele tale sunt pentru totdeauna. Fie ca plecati toate undeva pentru weekend sau doar iesiti o noapte in oras, va fi ceva absolut nebunesc. Flirteaza cu necunoscuti, strecoara-i chelnarului numarul tau de telefon, poarta-te inadecvat si iresponsabil in aceasta seara. Te va face sa te simti libera si vesela.

Ziua 15: Ziua transformarii fizice

Este timpul sa iti sarbatoresti succesul de pana acum de a trece peste despartire printr-o transformare totala. Tunde-te altfel, vopseste-ti parul, obtine acel look la care ai visat, dar ti-a fost prea frica sa-l incerci. Intra prin magazine si cumpara-ti ceva frumos si nu te zgarci, ca doar pentru tine o faci.

Ziua 16: Reinventeaza-te!

Fie ca iti dai sau nu seama, esti pe cale sa renasti. Depinde doar de tine daca vei permite o transformare completa sau nu.

Ziua 17: Iesi din rutina!

Chiar daca a trecut ceva timp de la despartire, amintirile fostului tau iubit inca exista...si sunt multe. Acum este timpul sa iesi din rutina, sa-ti schimbi obiceiurile si sa te distantezi, astfel, de acele amintiri. Schimba-ti drumul catre serviciu, fa-ti cumparaturile la un alt magazin, bea-ti cafeaua la o alta cafenea.

Ziua 18: Gaseste-ti un obicei sanatos!

Trebuie sa incepi sa faci ceva nou, ceva care sa fie bun pentru tine. Chiar daca asta inseamna sa mananci mai multe legume sau sa te duci la sala de sport, azi este ziua in care trebuie sa introduci acest nou obicei in rutina zilnica.

Ziua 19: Poti sa-ti faci un profil pe o retea de socializare

Poate ca ti se pare o prostie si ai ras intotdeauna de cei care au apelat la site-uri pentru intalniri sau la retele de socializare, insa poti sa incerci sa faci si tu asta. O sa vezi ca poate fi amuzant sa flirtezi cu necunoscuti fara sa fii fata in fata cu ei. Fa tot ce trebuie ca sa-ti reamintesti ca esti o persoana pe care oricine o doreste si o vrea drept partenera.

Ziua 20: Fa un scurt bilant!

Acum ca incepi sa vezi cam unde merge viata ta dupa despartire, gandeste-te la tot ce ai invatat din aceasta experienta. Acum vei stii cam cum ar trebui sa fie urmatorul tau partener, ce nu vei putea inghiti intr-o relatie si ce ar trebui sa mai lasi, totusi de la tine, ca lucrurile sa mearga.

Ziua 21 : Sarbatoreste-ti succesul!

Dupa 21 de zile, te simti mai vesela, puternica si sanatoasa? Atunci este momentul sa dai o petrecere. Chama-ti prietenii si spune-le sa cheme si alti prieteni si prieteni ai prietenilor, astfel incat, cine stie, poate chiar acum il vei intali pe noul Fat Frumos.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#vindecare inima franta, #terapie despartire relatie, #program recuperare depresie , #intalniri