Cum sa treci mai usor peste o despartire

Duminica, 05 Aprilie 2009, ora 20:51
13232 citiri
Cum sa treci mai usor peste o despartire

O despartire va fi intotdeaua dureroasa, indiferent daca decizia vine din partea lui sau a ei. Statistic vorbind, fiecare trece prin neplacerile catorva despartiri pana isi gasesc jumatatea.

Pentru unii este insa atat de dureros incat ajung sa fie nevoiti sa isi creeze un adevarat ghid de supravietuire. De aceea, pentru a putea trece mai usor peste marea decizie de a finaliza o relatie, trebuie intelese cateva lucruri importante:

1. Nu veti ramane niciodata DOAR buni prieteni! Intr-o relatia este de obicei totul sau nimic. De indata ce jumatatea ta ti-a dat sah mat, nu te multumi apoi cu un joc de table.

Veti ajunge amandoi sa va aminti de trecut, va veti reprosa lucruri si fapte in legatura cu acesta si nu veti face altceva decat sa mariti suferinta, intretinand "flacara" ce va arde mocnit.

Este adevarat ca in aceste momente fiecare cauta sa planga pe umarul unui prieten si, chiar daca el/ea a fost candva si cel mai bun prieten al tau, de data asta nu te mai poate ajuta.

2. Nu te razbuna! Incercand sa-i demonstrezi ca poti gasi repede o alta persoana care sa fie "mai buna, mai frumoasa, mai desteapa, mai bogata", vei ajunge sa te dezamgesti pe tine.

Nu vei provoca gelozia fostului/fostei, ci veti avea remuscari ca te-ai lasat dus de val si ai intrat intr-un joc fara reguli.

3. Trecerea la extreme: teama ca nu vei mai gasi niciodata o persoana mai buna! Incearca sa vezi partea pozitiva a despartirii, poate este un semn ca nu erati un cuplu potrivit si ca, intr-o buna zi, iti vei gasi jumatatea alaturi de care sa iti poti face cu adevarat un viitor. In fond, lucrurile nu se intampla degeaba.

4. Nu generaliza! Nu incepe sa judeci noile cunostinte pe baza experientei dureroase din trecut. Uita vechile sentimente si incearca sa judeci oamenii pe baza a ceea ce sunt ei cu adevarat.

5. Nu te inchide in casa! Socializarea iti va face bine. Binele nu inseamna insa incercarea disperata de a uita trecutul, ci inseamna vindecarea treptata a ranilor ce ti-au fost provocate.

Iesi alaturi de vechi prieteni, distreaza-te, zambeste si mai ales simte-te bine in pielea ta! Daca te-ai despartit nu inseamna ca esti mai urat sau mai prost. Esti doar singur.

6. Nu evita cercurile in care se afla celalalt! Daca din intamplare aveti prieteni comuni, nu evita sa dai ochii cu el/ea si nu te refugia in locuri in care nu te simti bine. Lumea e mica, ati putea sa va intalniti pana si pe strada daca asa va fi sa se intample.

7. Nu te invinovati complet! Asuma-ti vina cand si unde este cazul. Uneori se intampla ca sa fii parasit din alte considerente.

O relatie presupune existenta a doua persoane, iar daca nu a mers intre voi inseamna ca, pur si simplu, nu mai sunteti compatibili.

8. Nu-ti fie frica sa plang! Plansul detensioneaza, elibereaza starea de stres, este o forma de descarcare nervoasa. Te va face sa te simti mai bine, asa ca nu considera faptul ca ai plans drept o slabiciune.

9. Ocupa-ti timpul mereu cu ceva! Cand esti trist e destul de dificil sa te concentrezi pe alte lucruri. Totusi, atunci cand obiectivele sunt clare mintea poate fi ocupata cu alte ganduri.

10. Aminteste-ti de partile frumoase! Dar ai grija si nu trai numai din amintiri. Ele sunt facute ca sa iti alimenteze starea de bine, nu vor fi niciodata un reper pentru viitor.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#suferinta despratire, #relatie incheiata, #trece peste despartire , #intalniri