Cum sa va pastrati dintii sanatosi

Sambata, 30 August 2008, ora 11:21
2955 citiri
Cum sa va pastrati dintii sanatosi

Beti ceaiuri cu fluor, mancati carbohidrati doar la mesele principale, iar dupa ce mancati, delectati-va cu mere - iata cateva sfaturi pentru a avea dinti sanatosi.

Periuta si pasta de dinti raman de baza, dar anumite alimente si respectarea unor reguli la masa pot ajuta si ele la mentinerea sanatatii dentare.

1. Beti ceaiuri cu fluor. Ceaiul negru si cel verde au in compozitie polifenoli, niste antioxidanti care impiedica tartrul sa se formeze pe dinti si reduc riscul de a face afectiuni ale gingiei si carii.

2. Beti sucurile cu paiul. Cele mai multe sucuri acidulate contin acizi, cum ar fi acidul citric si fosforic, care pot eroda smaltul dentar, chiar daca sunt fara zahar sau dietetice. Atunci cand beti astfel de sucuri, incercati sa limitati contactul cu dintii.

3. Mancati carbohidrati la mesele principale. O portie de fulgi de cartofi si chiar painea pot altera dintii in aceeasi masura in care o face ciocolata. Toti carbohidratii se transforma in zaharuri simple, care sunt una dintre cauzele primare ale bolilor gingivale si cariilor. Medicii recomanda consumarea carbohidratilor in timpul meselor mai consistente, si nu ca gustari. Asta pentru ca atunci cand se consuma o cantitate mai mare de mancare se produce mai multa saliva, ceea ce ajuta la "spalarea" danturii.

4. Dati-le copiilor multe alimente cu calciu. Cei care consuma calciu sunt mai putin expusi riscului de a avea probleme cu dantura.

5. Masati gingiile cu mere si sare. La finalul mesei, mancati un mar. Pe langa masajul gingival pe care-l face, ajuta si la curatarea danturii. Obiceiul de a masa gingiile cu sare sau cu apa sarata previne aparitia bolilor specifice cavitatii bucale.

Beneficiile extraordinare ale uleiului de cocos. Tu îl consumi?
Beneficiile extraordinare ale uleiului de cocos. Tu îl consumi?
Extractul de nucă de cocos se utilizează sub formă de ulei ca un substitut al grăsimii animale în bucătăria vegetariană, în tratamentele de înfrumusețare, în cremele hidratante sau în...
Cum să faci curățenie fără să-ți pui sănătatea în pericol
Cum să faci curățenie fără să-ți pui sănătatea în pericol
Mișcări și rotiri controlate, dar și pauze la fiecare 45 de minute... Acestea sunt doar două dintre recomandările specialiștilor pentru cei care au demarat maratonul curățeniei înainte de...
#dinti, #dentar, #sanatate , #intalniri