Cum stii daca risti un divort?

Miercuri, 15 Iulie 2009, ora 23:52
4225 citiri
Cum stii daca risti un divort?

Dragostea nu este si nu va fi niciodata de ajuns pentru a tine doi oameni impreuna. Exista o multitudine de alti indicatori care semnaleaza eventualele probleme si rupturi ce pot aparea intr-o relatie.

Cerceatorii australieni s-au hazardat, incercand sa rezolve o dilema care exista de cand lumea, si anume care sunt acesti indicatori ce ar putea prabusi puntea creata intre doi oameni casatoriti.

Potrivit acestora, conteaza varsta celor implicati intr-o relatie, conteaza relatiile anterioare si chiar ce vicii au sotii, informeaza Reuters, citand un studiu al Universitatii Nationale Australiene.

In cadrul cercetarilor au fost chestionate, pe durata a 6 ani, din 2001 pana in 2007, 2.500 de cupluri care trecusera sau nu pe la altar. In aceasta perioada, multe dintre cupluri s-au desfacut, acest lucru slujind insa scopului oamenilor de stiinta, care au putut astfel sa traga niste concluzii.

Sot prea tanar sau prea in varsta

Astfel, cercetarile au scos la iveala ca daca sotul are cu 9 ani mai putin sau mai mult decat sotia, sunt sanse putine ca cei doi sa ramana impreuna. La fel se intampla si in cazul in care barbatii se casatoresc inainte de 25 de ani.

Si copiii isi pun amprena asupra relatiei adultilor, mai ales daca sunt nascuti inainte ca adultii sa se casatoreasca. Unul din cinci cupluri care are copii inainte de casatorie sau in care unul dintre soti are deja urmasi risca sa se trezeasca semnand actele de divort.

Cuplurile fara copii, cand isi pun verigheta pe deget, sunt mai putin predispuse sa se desparta, riscul fiind de doar 9%.

Si relatia conjugala a parintilor cuplului conteaza

In timp, chiar si dorinta arzatoare a femeii de a avea urmasi poate duce la separare, chiar daca si partenerul isi doreste, dar nu cu aceeasi intensitate.

Importante sunt si relatiile conjugale ale parintilor celor doi, cercetarile aratand ca 16% dintre sotii ai caror parinti s-au despartit risca sa treaca prin aceeasi situatie.

90% sanse de divort daca esti la a doua sau a treia casatorie

Daca partenerii se afla la prima casatorie risca mai putin ca relatia sa se termine la tribunal decat daca ar avea experienta a doua, trei sau mai multe mariaje esuate, caz in care riscul unui nou divort ajunge chiar la 90%.

In mod deloc surprinzator, situatia financiara a unui cuplu isi pune pecetea asupra viitorului relatiei. Astfel, 16% dintre cei chestionati au indicat lipsa banilor ca si cauza a divortului sau faptul ca barbatul - si nu femeia - era somer.

Din randul cuplurilor cu o situatie materiale buna, doar 9% divorteaza, mai arata studiul.

Fumatul, motiv perfect plauzibil pentru divort

Cuplurile in care unul dintre parteneri fumeaza au mai multe sanse sa ajunga la divort, mai arata statisticile intocmite de australieni.

Ce nu-si pune amprenta asupra viitorului unei relatii este numarul sau varsta copiilor nascuti in cuplu, daca femeia este angajata sau nu sau numarul de ani de cand cei doi activeaza in campul muncii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#criterii divort, #risc divort, #motive divort , #intalniri
Comentarii