Cum treci de la hainele de iarna la cele de primavara?

Duminica, 28 Februarie 2010, ora 12:11
9391 citiri
Cum treci de la hainele de iarna la cele de primavara?

Te prinde primavara si tu inca esti cu gandul la hainele de iarna. Te gandesti la o pereche noua de manusi, un fular si la ultimul tip de pulover crosetat din lana.

Tu pleci din casa imbracat gros pentru a preveni frigul. Surpriza! Afara este soare si sunt 10 grade.

Te grabesti la o intalnire si nu mai ai timp sa te schimbi. Hainele groase devin o capcana si tu ajungi la intalnire stanjenit.

Ce trebuie sa faci acum?

Deoarece trecerea la hainele de primavara se face treptat, imbracatul adecvat poate fi o adevarata provocare.

Observand cateva reguli te poti asigura ca vei face usor tranzitia de la iarna la primavara din punct de vedere vestimentar.

In timp s-au dezvoltat unele reguli despre articolele care trebuie purtate in functie de sezon. Problema apare atunci cand se face aceasta trecere intre sezoane deoarece nu se stie ce stil de haine e potrivit in sezonul urmator.

Am pregatit o selectie a pasilor pe care trebuie sa-i urmezi. Pasii sunt in functie de: culoare, material si articol, accesorii, layering, par si parfum.

Culoarea

Primul criteriu la care m-am gandit ar fi culoarea. Negrul, griul si maroul inchis sunt culorile iernii.

Vara este perioada culorilor pastelate, dar este un pic prematur pentru a putea fi purtate primavara.

Culorile potrivite sunt cele deschise, dar nu chiar pastelate.

Materialul si articolul

Tu nu trebuie sa porti acelasi material primavara pe care il porti si iarna. Confortul iti este dat in functie de materialul ales.

Aici e simplu deoarece trebuie sa renunti la hainele care iti tineau de cald. Treci de la hainele groase la cele subtiri cum ar fi: geaca din piele, de blugi, cele sport si blazerul.

Renunta la pulovere groase si ramai la cardigan si pulovere subtiri din casmir cu gulerul in V.

Casmirul este un material care tine sau retine caldura in functie de temperaturile de afara. Schimba bluzele groase sau tricourile cu maneci lungi in favoarea tricourilor polo. Poarta pantaloni mai deschisi la culoare cum ar fi blugii sau pantalonii kaki.

Accesoriile

Tranzitia accesoriilor trebuie sa coincida cu sezonul. Daca vrei sa porti esarfe in continuare alege unele dintr-un material mai subtire. Desigur nici o tinuta de primavara/iarna nu va fi completa fara o pereche de ochelari. Un model recomandat este Ray Ban - Aviators. Este un model classic care nu se va demoda niciodata. Ei arata la fel de bine pe un barbat de 20 de ani cat si pe unul de 40.

Poti renunta la cravatele de iarna din lana in favoarea celor de vara din matase deoarece cele de iarna iti vor tine de cald. Poarta o batista de buzunar pentru a adauga fler tinutei.

Layering

Criteriile pe care le-am conturat mai sus te vor ajuta sa intelegi esenta tehnicii layering-ului. Layering reprezinta purtarea hainelor in straturi. Layering-ul iti ofera confortul pe perioada unei vremi instabile.

Cheia stapanirii layering-ului primavara este purtarea hainelor subtiri. O combinatie pe care o poti incerca este formata dintr-o camasa, un cardigan din casmir si un blazer. Lasa-ti imaginatia sa curga incercand orice combinatie posibila pentru un layering cu stil.

Layering-ul este unul dintre cele mai sofisticate concepte din moda. Paradoxal, o data inteles devine simplu si foarte practic pentru mai multe ocazii (scoala, iesit in oras, munca).

CATEVA REGULI DESPRE LAYERING

1. Hainele subtiri au prioritate. Incepe prima data cu cele subtiri cum ar fi un tricou sau o camasa, dupa care adaugi un cardigan si un blazer.

2. Fii casual. Layering-ul e potrivit pentru tinutele casual, dar nu pentru cele formale. O formula de succes poate contine insa una sau doua piese clasice cum ar fi o camasa sau un blazer.

3. Simte-te confortabil. Nu purta nimic care te stanjeneste sau iti provoaca iritatii.

4. Imbina culorile. Ai curaj si injecteaza o pata de culoare in tinuta.

5. Layering-ul e practic. Mai bine combini doua - trei piese vestimentare decat sa porti ceva foarte gros iarna/primavara. Daca iti este cald iti poti da lejer una dintre piese jos, dar daca ai pe tine doar puloverul acela gros de lana...ai inteles idea.

AVANTAJE ALE LAYERING-ULUI

1. Ascunde-ti "gramele" in plus

Layering este o modalitate simpla de a masca kilogramele in plus. Dar trebuie sa o faci cum trebuie pentru a evita opusul, adica sa arati mai gras decat esti. Daca faci layering cu haine largi si cu un material gros vei arata la fel de gras sau chiar mai tare.

Secretul e sa foloseste haine din material subtire si care sa iti vina bine pe corp. Cel mai important "strat" de imbracaminte este cel de deasupra care este vizibil in totalitate. Acest "strat" poate fi: o vesta, un cardigan, sau o bluza cu guler in V.

2. Versatilitate

Iti poti crea multe tinute doar prin cateva reguli simple de asortare a "straturilor". Sa zicem ca ai o pereche de blugi, un tricou, o camasa si un blazer (presupunem ca toate merg bine intre ele). Rezulta patru combinatii:

Blugi + tricou + blazer

Blugi + tricou + camasa

Blugi + camasa + blazer

Blugi + tricou + camasa + blazer

Daca mai adaugi un cardigan, o vesta sau o bluza in V ai opt combinatii- nu le mai enumar, te-ai prins tu.

3. Imbogateste-ti stilul personal

Cu cat ai mai multe articole vestimentare pe care le poti purta, cu atat vei avea mai multe variatii si iti vei cizela stilul. Layering-ul e o modalitate de a atrage atentia asupra ta.

Uita-te pe strada si vezi cine arata stilat si cine nu. De obicei cei care arata bine imbracati poarta multe piese vestimentare.

4. Pentru layering foloseste urmatoarele articole:

-Blazer, jacheta de blugi si de piele

-Hanorac

-Bluze si pulovere cu gulerul in V

-Tricouri cu sau fara maneca

-Cravate

-Esarfe

-Accesorii (pandantive, bratari, inele)

-Batiste de buzunar

Parul

Scoate-ti capul la iveala. S-a terminat vremea friguroasa. Incearca o frizura noua, o palarie fedora sau, de ce nu, deschide-ti culoarea parului cu cateva nuante.

Parfumul

Ai invatat pana acum cum sa ai o tinuta perfecta, dar parca lipseste ceva. Pentru a creste atractivitatea potriveste-ti parfumul conform personalitatii, ph-ului, sezonului si perioadei zilei in care te afli. Primavara se folosesc parfumuri medii, nici prea puternice, cum sunt cele de iarna si nici prea slabe, cum sunt cele de vara.

Doresti ca simtul olfactiv al celor din jur sa fie placut impresionat de alegerea facuta si sa te simti multumit de parfumul ales. Astfel, parfumurile recomandate pentru primavara sunt:

Boucheron - Jaipur Homme (un parfurm puternic, familii olfactive- oriental condimentat)

Boucheron - Pour Homme (citric aromatic)

Chanel - Allure sport (un parfurm de zi, lemnos - condimentat)

Chanel - Egoist (un parfurm mai pretentios, mai mult de seara, oriental- condimentat)

Christian Dior - Dune (usor intepator, putin sobru)

Esacada - Magnetism (familii olfactive- oriental lemnos)

Gucci - Pour Homme (usor oriental, recomadat doar la ocazii si evenimente)

Issey Miyake - L'Eau Blue D'Issey (un parfurm de zi, usor intepator. Familii olfactive- lemnos- acvatic)

Kenzo - Jungle (lemnos- condimentat)

Mont Blanc - Exceptionnel, Individuel, Presence(nu sunt recomandate ca parfumuri de zi deoarece sunt mai orientale, ele sunt ideale seara, sau in sezonul mai rece)

Paco Rabanne - Black XS (un parfum extravagant si sofisticat recomandat seara. Familii olfactive- oriental lemnos)

Paco Rabanne - Ultraviolet (un parfum potrivit pentru primavara, lemnos-aromatic)

Yves Saint Laurent - Pour Homme (usor intepator, putin sobru)

Yves Saint Laurent - Opium (foarte puternic, recomandat doar la ocazii si evenimente)

Acum ca ai invatat solutia la problema ta, poti deveni mai creativ in alegerea hainelor, deoarece regulile nu sunt pentru a te limita, ci pentru a ghida.

Nagy Laszlo Crinel

www.Stilmasculin.ro

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#sfaturi imbracaminte primavara, #moda primavara 2010, #Moda masculina, #moda pentru barbati , #intalniri