Curata-ti bucataria intr-un mod ecologic

Marti, 14 Iulie 2009, ora 16:40
4761 citiri
Curata-ti bucataria intr-un mod ecologic
Foto: newz.ro

Specialistii spun ca bucatariile noaste sunt pe punctul sa ne omoare. Insa acest lucru nu trebuie sa ne demoralizeze. O ingrijire zilnica si intretinerea prin utilizarea unor componente de baza iti poate face bucataria stralucitoare si sigura asa cum trebuie.

Daca vei aplica cateva metode "eco" pentru a-ti curata bucataria, Pamantul iti va multumi, sustine How Stuff Works.

Pentru a curata bucataria in mod ecologic poti folosi bicarbonat- acesta este produsul de curatare prin excelenta. De asemenea, sucul de lamaie si otetul te vor ajuta la fel de mult.

Pentru a desfunda scurgerea din chiuveta uita de produsele scumpe si toxice. Injectarea de aer sau de dioxid de carbon in scurgere este mai putin daunatoare si mai usor de facut. De asemenea, pentru a curata scurgerea poti turna apa fiebinte.

Daca situatia este mai complicata, amesteca jumatate de cana de sare cu jumatate de cana de bicarbonat si arunca in scurgere, dupa care toarna apa fierbinte. Pentru intretinere trebuie sa te asiguri ca nu vei arunca prin scurgerea din chiuveta elemente solide. Tine langa chiuveta o mica galetusa si arunca acolo tot ce ai in farfurii inainte de a le curata.

Daca ai o chiuveta din portelan amesteca putin bicarbodat cu otet si sterge cu o carpa usoara.

Pentru curatarea cuptorului fa un amestec din bicarbonat cu apa si pulverizeaza o data la cateva ore si lasa-l asa peste noapte. A doua zi curata cuptorul cu un burete umed.

Pentru intretinerea curateniei in cuptor, incearca ca inainte sa coci ceva sa pui o folie de aluminiu in interior.

Petele de pe aragaz se pot curata mult mai usor daca inainte presari putina sare pe ele. Sarea actioneaza ca un absorbant si nu va afecta suprafata aragazului.

De asemenea, pentru zonele in care nu ai acces usor poti folosi o periuta de dinti mai veche pe care o inmoi in bicarbonat. Apoi clateste foarte bine pentru a evita aparitia unor pete albe.

Multi dintre noi suntem atrasi sa punem in cuptorul cu microunde alimente care improasca si lasa in urma pete. Pentru a scapa usor de aceste pete pune putin otet intr-o cana cu apa. Fierbe amestecul timp de trei minute in cuptorul cu microunde.

Nu deschide usa, lasa continutul in cuptorul cu microunde pentru zece minute. Apoi o sa iti fie mult mai usor sa cureti petele. Sterge interiorul cuptorului cu microunde cu un burete umed sau o carpa moale.

De asemenea, poti pune in cuptor un castron cu apa si cateva felii de lamaie. Lasa-l acolo pentru 30-60 de secunde.

Curatarea ustensilelor si recipientelor. Pentru ca bicarbonatul absoarbe uleiul, il puteti folosi pentru tot ceea ce a intrat in contact cu acesta. Pentru ca acestea sa miroasa frumos, amesteca bicarbonatul cu suc de lamaie.

Daca termosul incepe sa miroasa ciudat toarna putina sare in el si lasa-l asa peste noapte.

Pentru curatarea cratitelor fara a le face sa ramana fara smalt poti folosi de asemenea bicarbonat.

O data pe zi curata bufetul din bucatarie cu otet nediluat. In acest fel, bufetul va straluci.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#curatire eco bucatarie, #sfaturi eco bucatarie, #curatenie ecologica casa , #intalniri