De ce au nevoie barbatii de produse cosmetice?

Vineri, 18 Iulie 2008, ora 11:24
2154 citiri
De ce au nevoie barbatii de produse cosmetice?

Daca in urma cu cativa ani barbatii nu reprezentau un target pentru marile companii de produse cosmetice, in prezent lucrurile s-au schimbat radical.

Tot mai multe produse cosmetice dedicate ingrijirii tenului masculin se gasesc pe piata autohtona si cea internationala.

Specialistii ne anunta ca pielea barbatilor este mai densa si mai groasa decat cea feminina (intre 25-30%) si pentru a ramane in deplina sanatate are nevoie de o ingrijire speciala pentru a hrani celulele mai numeroase, informeaza site-ul fashionandbeauty.

Glandele ce produc sebum sunt mai mici la barbati, iar patrunderea elementelor active in piele trebuie adaptata prin texturi de produse mai usoare cu produse care sa o permeabilizeze.

Desi are mai putine glande sebacee, piela masculina este mai grasa datorita testosteronului care stimuleaza secretia. Ea este astfel predispusa acneii si problemelor generate de dereglarile frecvente de sebum.

Barbieritul cotidian este adesea un factor agresiv pentru ca elimina celulele superficiale, distruge filmul hidrolipidic ce asigura protectia naturala a pielii si provoaca adesea iritatii (80% din barbati).

Pielea este sensibilizata, deshidratata, inconfortabila, iritata, vulnerabila infectilor microbiene (foliculite provocate de stafilococul auriu).

Pentru a depasi aceste probleme marile companii de cosmetice au creat creme speciale pentru tenul tau.

Crema Men Expert Hydra-Energetic de la L'Oreal are componente care revigoreaza tenul obosit.

Poti apela cu incredere si la cremele de la Lancome, Dior, Givenchy, Hugo Boss, Clarins, Clinique, Shiseido dar si cele mass market cum ar fi Nivea, Biotherm, Yves Rocher, Vichy, Nickel, Skeen.

Si daca vrei sa folosesti produse naturale, suta la suta, uleiul de masline aplicat pe fata face minuni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

3 ritualuri de îngrijire practicate de femeile din Japonia
3 ritualuri de îngrijire practicate de femeile din Japonia
Femeile din Japonia sunt recunoscute în întreaga lume pentru faptul că se mențin tinere și frumoase până la vârste înaintate. În loc să le invidiezi, cel mai bine este să te inspiri din...
O adolescentă din Ucraina, rămasă fără picioare în urma unui atac al Rusiei, a participat la un maraton în SUA
O adolescentă din Ucraina, rămasă fără picioare în urma unui atac al Rusiei, a participat la un maraton în SUA
Iana Stepanenko, în vârstă de 12 ani, a amintit încă o dată lumii despre eroismul ucrainenilor, care au rezistat agresiunii ruse pentru al treilea an în fața rușilor. Ea a alergat cinci...
#piele, #fata, #produs, #masculina, #crema, #ingrijire , #intalniri