De ce e asa de special 09.09.09?

Miercuri, 09 Septembrie 2009, ora 19:41
6485 citiri
De ce e asa de special 09.09.09?

Superstitiosii, care isi pusesera toata nadejdea in 06.06.06, suferind o dezamagire de zile mari, sperau ca macar in data de 09.09.09 sa se intample ceva. Macar de-ar fi fost sfarsitul lumii... Dar daca citesti acest text, sansele sunt mari sa fi ratat si aceasta ocazie.

In afara cozilor de la Primarie, unde cuplurile asteapta sa-si lege destinul intr-o zi cu o numerologie magica, in unele tari (SUA, Florida) stabilindu-se si preturi promotionale de nunta, de 99,99 $, evenimentele asteptate ale zilei sunt lansarea unui iPod de la Apple, care ar fi trebuit sa aiba loc ieri, dar a fost mutata miercuri, pentru a se profita de aceasta zi, si lansarea unui joc pe PC cu Beatles.

Vibratii si misticism

Aceasta data nu e doar extrem de potrivita pentru promotii, reprezinta si ultima data repetitiva pe care o mai vedem timp de inca un secol (01.01.2101) sau chiar un mileniu (01.01.3001).

Altfel, superstitiorii din intreaga lume intampina cu crispare aceasta zi, pronuntia cifrei 9 in germana, repetata de trei ori, apropiindu-se de tripla negatie din engleza "no-no-no", care numai de bine nu vesteste, conform Daily Mail.

LiveScience pomeneste despre misticismul acestei date si vibratiile acesteia. Cifra 9 este asociata cu iertarea, compasiunea si succesul, la fel ca si cu aroganta.

Chiar Pitagora, care a popularizat numerologia, spunea ca cifra 9 are puteri magice, proprietati unice.

In plus, se intampla ca ziua de 9 septembrie sa fie cea de-a 252-a zi din an (2+5+2=9).

9, iubit cu ardoare

Trecand intr-un alt registru, China si Japonia au sentimente extrem de puternice fata de aceasta cifra, chiar daca sunt situate la poli opusi. La chinezi, cifra 9 este asociata cu o viata lunga si eventual, indestulata.

Din cele mai vechi timpuri, aceasta cifra a fost aproape de imparatii chinezi, aparand si in arhitectura de la palat, dar si pe straiele acestora, sub forma a 9 dragoni.

Capetele incoronate din China erau atat de convinse de puterile miraculoase ale acestei cifre incat se spune ca celebrul Palat Interzis are 9.999 incaperi.

9, urat cu inversunare

Spre deosebire de chinezi, niponii cu stare n-ar fi imbracat niciodata straie cu 9 dragoni. Si asta pentru ca in Japonia cifra 9 este extrem de nefericita, dupa 4 doar, care are conotatii morbide chiar.

Multi japonezi merg cu superstitiile atat de departe incat nu s-ar caza niciodata intr-o camera ce poarta pe usa cifra 9. De fapt, multe dintre hoteluri si spitale au eliminat din planuri camera cu ceastea cifra, pentru a evita sa o aiba mereu goala.

Citeste si:
Un faimos fizician britanic trimite un avertisment lumii: ”Sfârșitul timpului este inevitabil” VIDEO
Un faimos fizician britanic trimite un avertisment lumii: ”Sfârșitul timpului este inevitabil” VIDEO
Celebrul fizician Brian Cox s-a reîntors la televiziunea BBC, cu documentarul ”Universul: Unde totul începe și se sfârșește” (Universe: Where everything begins and ends”. El trimite un...
Klaus Iohannis a aprobat legea care modifică definiția „dispozitivului militar”. Cum este descrisă acum o „dronă” în România
Klaus Iohannis a aprobat legea care modifică definiția „dispozitivului militar”. Cum este descrisă acum o „dronă” în România
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat luni, 6 decembrie, legea pentru modificarea şi completarea Legii 122/2011 privind regimul armelor, dispozitivelor militare şi muniţiilor deţinute de...