De ce iau femeile in calatorie zeci de genti iar barbatii doar periuta de dinti?

Miercuri, 02 Septembrie 2009, ora 13:34
4462 citiri
De ce iau femeile in calatorie zeci de genti iar barbatii doar periuta de dinti?

Barbatii si femeile au, de obicei, pareri total opuse atunci cand vine vorba de cantitatea si calitatea ... bagajelor.

Din aceasta cauza, nu putine sunt cuplurile care pleaca in vacanta cu samanta de scandal in buzunar si in care disputa se reaprinde ori de cate ori e nevoie de mutatul, despachetatul sau impachetatul gentilor si geamantanelor.

Jurnalistii de la The Telegraph au incercat sa descifreze misterul acestei diferente uriase intre cele doua puncte de vedere.

"Am nevoie de hainele mele ca de aer. Daca las acasa o rochie, inevitabil aceea va fi cea pe care mi-o doresc sa o port cu prima ocazie, iar sutele de kilometri care ma despart de ea ma umplu de furie. Asa am ajuns sa gandesc ca mai bine iau mai multe lucruri cu mine decat sa regret mai tarziu ca am lasat acasa tocmai ce imi trebuie", recunoaste Donna Cable, om de afaceri.

Profesorul de psihologie Cary Cooper are si el o explicatie. "Femeile sunt planificatoare innascute. Ele se pregatesc intotdeauna pentru orice eventualitate. De aceea si indeplinesc in familie rolul de 'director executiv', pentru ca in timp ce barbatii prefera sa nu isi asume responsabilitati, femeile sunt perfectioniste, preferand sa anticipeze si sa pregateasca totul din timp", spune acesta.

Barbatii in schimb, prefera sa regrete mai tarziu decat sa munceasca inainte. "Cei mai multi si-ar lua intr-o calatorie de trei luni pe Amazon doar un sac de dormit si o punga cu sosete", glumeste el.

Iar studiile arata ca lucrurile stau intocmai, 90% dintre barbati recunoscand ca isi fac bagajele doar cateva ore inainte de a porni intr-o calatorie, in timp ce tot atatea femei spun ca incep pregatirile cu o saptamana inainte.

Salvati planeta, lasati jumatate din genti acasa!

Primele care au inteles cum sta treaba si au profitat de situatie au fost firmele producatoare de valize si genti, care au scos pe piata modele tot mai sofisticate si mai tentante, pe roti, bineinteles, pentru a impaca si "capra si varza".

Din pacate insa, chiar daca sunt mai usor de carat ele nu sunt mai putin incomode asa ca, in disperare de cauza, pentru a-si convinge consoartele sa o lase mai usor cu bagajele, barbatii vin cu tot felul de argumente stiintifice, cum ar fi cel legat de ... consumul urias de combustibil necesar pentru transportul acestora.

In acest sens a fost realizat recent un studiu care arata ca daca tot surplusul declarat de genti, gentute si geamantane ar fi lasat acasa, avioanele ar consuma de trei ori mai putin combustibil iar cantitatea de CO2 din atmosfera ar scadea semnificativ.

Iar calota glaciara nu s-ar mai topi si nici clima nu s-ar mai schimba dramatic ....

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#bagaje calatorii, #relatii familie, #pregatiri calatorie , #intalniri
Comentarii
Poza Nastratin
Nastratin
rank 1
femeile trebuie sa arate bine...barbatii mai putin...
N
no coments
rank 1
Raspunsul ii stim cu totii