Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

De ce iubim lumea World of Warcraft?

Luni, 05 Aprilie 2010, ora 20:53
3090 citiri
De ce iubim lumea World of Warcraft?
Foto: wow.com

World of Warcraft, jocul care a captivat o lume intreaga, are in prezent peste 11,5 milioane de conturi active: milioane de oameni sunt atrasi de culorile lumii virtuale construite de cei de la Blizzard.

Numarul mare de jucatori face ca jocul sa devina un adevarat fenomen, iar opinia publica devoreaza in special cazurile patologice, ale jucatorilor dependenti si a inadaptatilor social care nu mai reusesc sa iasa din lumea virtuala.

Adevarul este ca jucatorul de World of Warcraft nu este neaparat un tocilar care nu mai iese din camera intunecata decat ca sa-si ia un suc, fara prieteni si cu probleme la scoala.

Wow a devenit lumea pentru toti, indiferent de varsta, iar interactiunea sociala face parte din joc la fel ca in viata reala. De ce, dupa aproape sase ani de la lansare, jocul nu a fost dat uitarii ca multe alte distractii, si de ce inca nu exista nimic comparabil? Modul in care este construit si toate avantajele pe care le ofera pot fi raspunsurile.

Sunt Fat-Frumos si am palosul...

Daca ai putea sa iti alegi, la nastere, rasa, inaltimea, constitutia, culoarea ochilor, a parului, dar si cata grasime o sa ai pe abdomen? Suna frumos, nu? Poate ca primul si cel mai simplu motiv al fenomenului este capacitatea de a-ti modifica avatarul dupa bunul plac.

Te ajuta sa-ti faci prieteni

Studiile arata ca jocurile online ajuta, de fapt, utilizatorii, sa isi faca prieteni si sa cunoasca alti oameni.

50% dintre jucatori au intalnit in viata reala o persoana cunoscuta in lumea virtuala, arata un studiu realizat la universitatea Trent, din Nottingham, aparut in revista "CyberPsychology and Behavior". Studiul a fost realizat pe un esantion de 1.000 de pasionati de jocuri online.

Este un joc de familie

Studiul mai arata ca 80% dintre jucatori isi introduc si prietenii din viata reala si membrii familiei in universul virtual. In plus, 40% discuta cu prietenii online chestiuni intime, pe care nu le comunica nimanui.

Nu e de mirare ca, la un moment da, un jucator sa se raporteze la grupul de prieteni virtual ca fiind o a doua familie - familia virtuala.

Te poate ajuta sa gasesti dragostea

Una din zece persoane a avut o relatie fizica cu o persoana cunoscuta in joc. Insa asta nu arata ca doar 10% dintre jucatori sunt norocosi.

Adevarul este ca multe alte relatii constituite intre utilizatorii unui joc online se consuma exclusiv in lumea virtuala. Pentru multe persoane, o astfel de relatie este chiar mai convenabila decat orice altceva.

Avantaje? Nu trebuie sa cumperi decat cadouri virtuale, nu te cicaleste nimeni pentru ca nu stie ce faci, poti sa pui capat relatiei fara o intalnire stanjenitoare, iar ceea ce se ascunde in spatele avatarului ramane intotdeauna in imaginatia celui care il priveste.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#World of Warcraft, #lumea virtuala, #lumea World Warcraft , #intalniri