Decoreaza-ti casa cu obiecte pe care le ai deja, fara sa stii

Autor: Ana Ilie
Sambata, 08 August 2009, ora 19:39
6148 citiri
Decoreaza-ti casa cu obiecte pe care le ai deja, fara sa stii

Cand criza economica ne sufla prin buzunare, nu mai avem cum sa ne decoram cuibusorul cu toate minunatiile care se gasesc prin magazine.

Asta nu inseamna insa ca, atunci cand ai pofta, nu poti sa-ti schimbi, pe ici pe colo, fara bani, doar cu imaginatie, aspectul casei.

Publicatia online Real Simple a gasit cele mai ingenioase moduri in care poti refolosi lucruri pe care le aveai deja prin casa...fara sa ai idee ca-si pot schimba destinatia.

Prima data gandeste-te la ce nevoie ai - vrei sa schimbi aspectul unui obiect vechi sau vrei sa imprimi o atmosfera noua in casa.

Apoi uita-te prin dulapuri- sigur gasesti tot felul de recipiente care pot fi folosite intr-un mod inedit sau resturi de panglici, nasturi si ambalaje frumos colorate care schimba instantaneu orice suprafata pe care le aplici.

Paharele de vin arunca lumini misterioase

Daca initial le tineai bine intr-un dulap, in asteptarea unui toast la miezul noptii in seara de Revelion, acum le poti da o viata noua paharelor de vin, gasindu-le o noua intrebuintare, pe post de sfesnic.

Pune o lumanare simpla in paharele cu sticla ceva mai groasa, si presara nisip decorativ, pietricele sau scoici in jurul ei, pentru mai multa stabilitate si pentru a le putea curata mai usor de ceara.

Bauturile, servite pe o tava- rama de tablou

Sigur ai, in spatele unui dulap, o rama veche de tablou- cu tot cu geam. Scoate-o din uitare dandu-i o noua intrebuintare, drept tava de servit cocktailurile, vinul sau aperitivele. Pune sub geam o imagine placuta ochiului si poti sa o folosesti fara grija.

Prosoapele de vase devin fata de masa de bistrou

Sa zicem ca ai prin casa, cumparate cu ceva timp in urma, niste prosoape de vase frumos colorate, pe care le-ai cumparat ca sa lustruiesti paharele de cristal de la bunica insa nu ai apucat inca sa le desfaci din tipla. Sunt insa atat de frumoase incat iti pare rau sa prinda praf in vreun colt.

Mai bine foloseste-le pentru a da unei mese festive aspectul de masa de bistrou, aducand un pic din farmecul Parisului in casa ta.

Lampa veche primeste o panglica

Panglicile nefolosite din orice sertar cu ace si papiote pot infrumuseta intr-o clipa o veioza care nu mai este chiar atat de noua. Cu un pic de lipici, panglica si-a gasit intrebuintarea, iar veioza are un nou aspect, asortat la restul incaperii.

Vaza inalta- la toaleta

Daca initial obisnuiai sa tii trandafirii in ea, de cand nu mai primesti prea multe flori ai dat-o uitarii. Asta nu inseamna ca vaza inalta de sticla nu poate indeplini o functie: in acest caz, o baie stilata primeste un pic de ajutor de la recipientul transparent, care gazduieste de minune rolele de hartie igienica.

Oaspetii tai nu mai trebuie sa rascoleasca prin dulapuri cautand o noua rola, iar baia ta are un aspect original.

Ghiveciul drept masa

Ghivecele de mari dimensiuni, de teracota sau smaltuite, pot fi aduse in casa, servind drept masutra temporara acolo unde este nevoie de ele. E suficient sa le cureti de orice urma de pamant si sa le acoperi cu o bucata rotunda de sticla groasa.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#sfaturi decoratiuni casa, #amenajari interioare , #intalniri