Dragostea in casnicie dureaza doar doi ani, sase luni si 25 de zile

Marti, 28 Octombrie 2008, ora 18:43
6783 citiri
Dragostea in casnicie dureaza doar doi ani, sase luni si 25 de zile

Pana cand moartea ne va desparti este doar un mit. Fericirea intr-o casnicie dureaza doar doi ani, sase luni si 25 de zile, dupa aceasta perioada, partenerii se obisnuindu-se unul cu celalat, iar tot ce-i mai leaga este rutina.

Un studiu recent al cercetatorilor britanici a aratat ca aceasta este perioada in care partenerii invata sa se accepte reciproc, informeaza Daily mail.

Dupa cea de-a doua aniversare a casatoriei, data la care cei doi si-au unit destinele devine o zi obisnuita. Cina romantica sau cadourile pe care indragostiii si le impart vor deveni istorie.

In locul lor, femeile vor strange dupa sotii lor, vor iesi din casa nemachiate si se vor certa cu partenerul de viata pentru telecomanda televizorului. Potrivit studiilor, 83% dintre cuplurile care ajung la cel de-al treilea an de casnicie nu mai aniverseaza ziua in care s-au casatorit.

La studiu au participat 5.000 de cupluri, cu o casnicie de peste zece ani. Mai mult de 50% dintre cei intervievati au spus ca nu se mai simt apreciati de partener.

Sapte din zece barbati au recunoscut ca isi lasa lucrurile acolo unde vor pentru ca stiu ca sotia va strange dupa ei. 79% dintre barbatii intervievati au recunoscut ca lasa capacul de toaleta ridicat dupa ce folosesc baia.

Studiul a relevat faptul ca, dupa un timp de la casatorie, femeile devin neglijente. Doua treimi din ele au spus ca nu fac nici un efort pentru a impresiona partenerul cu un look deosebit. 54% dintre femeile care au participat la studiu au spus ca au renuntat la machiaj.

61% dintre femei au recunoscut ca primul lucru pe care il fac atunci cand ajung acasa este sa stranga hainele lasate neglijent prin casa de catre sot.

Coordonatorul studiului, John Sewell, a spus ca studiul nu este unul negativ, contrar rezultatelor.

"Chiar daca descopera obiceiurile mai putin bune ale fiecarui partener, participantii la studiu stiu exact toate detaliile legate de relatia lor, iar acesta este un element pozitiv", a spus Sewell.

Pentru a alunga rutina din viata unui cuplu, partenerii trebuie sa se surprinda unul pe celalat. Cei care retraiesc primele momente ale relatiilor lor se indragostesc a doua oara de partener, iar aceasta este cea mai folosita metoda pentru alungarea rutinei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#casatorie, #rutina, #dragoste, #studiu , #intalniri