Esti pregatit pentru o vizita importanta la medic?

Vineri, 07 August 2009, ora 12:34
2452 citiri
Esti pregatit pentru o vizita importanta la medic?
Foto: Daily Mail

De multe ori o vizita importanta la medic se incheie cu un esec major, si asta nu din cauza anularii ei sau a numarului mare de pacienti care asteapta sa fie consultati si care va fac sa renuntati, ci pentru ca nu sunteti cu adevarat pregatit pentru intalnirea cu doctorul.

Ce presupune asta? In primul rand sa ii puneti la dispozitie toate informatiile de care are nevoie pentru a pune un diagnostic corect, cum ar fi rezultatele unor analize sau istoricul bolilor dumneavoastra. Pe de alta parte, dumneavoastra insiva trebuie sa stiti exact ce anume asteptati de la el, iar pentru asta este bine sa puneti la punct mai multe aspecte.

Iata cateva sfaturi prezentate pe site-ul happiness-project.com.

Nu mergeti neinsotit

Nu mergeti neinsotit la medic in cazul in care asteptati o veste importanta. De exemplu, daca sunteti suspect de cancer si astazi veti afla cu certitudine, sau daca ati putea suferi de o boala rara despre care nu stiti prea multe, cel mai bine este sa mergeti la medic impreuna cu un prieten sau o ruda, care, lipsit de presiunea psihica la care sunteti dumneavoastra supus, va putea inregistra mai corect spusele medicului.

Desi putini obisnuiesc sa faca acest lucru, este foarte bine sa aveti asupra dumneavoastra un dosar cu istoricul bolilor de care ati suferit. Medicul va va fi recunoscator, credeti-ne. Va putea astfel sa incadreze noile afectiuni intr-un anumit context, iar tratamentul pe care vi-l va indica va fi optim.

De asemenea, este bine sa va faceti o lista de intrebari pe care ati dori sa i le adresati, pentru a va lamuri cat mai bine si pentru a lua decizii in cunostinta de cauza.

In plus, daca medicul va face anumite recomandari, nu va jenati sa le notati pe o hartie daca nu vreti sa riscati sa uitati lucruri importante.

Nu luati decizii sub presiune

Nu luati decizii sub presiune. Extrem de rar se intampla sa vi se ceara acest lucru, doar in cazuri cu totul si cu totul speciale. Luati-va un timp de gandire, pentru a va informa mai bine si pentru a va putea obisnui cu situatia in cazul in care primiti vesti proaste.

Tineti minte, nu este nicio problema sa cereti si opinia altui medic. Ba dimpotriva, uneori este chiar indicat.

In acelasi timp, este foarte important ca medicul la care alegeti sa apelati intr-o situatie grava sa va inspire incredere si respect, mai ales daca s-ar putea sa aveti nevoie sa il contactati si in afara orelor de program. Cereti-i acordul in acest sens.

Intrebati de zece ori

Nu va jenati sa intrebati acelasi lucru de zece ori daca nu sunteti convins ca ati inteles foarte bine. Sanatatea dumneavoastra este mai presus de orice.

Verificati orice informatie, asigurati-va ca modul in care vi s-a prescris un tratament este corect, care sunt efectele secundare sau contraindicatiile.

Nu putine sunt accidentele cu efecte dramatice care pot avea loc in timpul administrarii unor medicamente, mai ales in cazul in care sunteti nevoit sa va internati in spital, unde haosul domneste de multe ori.

Si, mai ales, incercati sa va tineti in frau sentimentele, oricat de grav ar fi diagnosticul pe care il primiti.

Nu va descarcati nervos pe medic sau pe asistenta, ei nu au nicio vina ca dumneavoastra treceti printr-un asemenea moment, ei doar incearca sa va ajute sa il depasiti cu bine.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Candidatul PUSL la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a declarat marţi, 23 aprilie, că mazilirea doctorului Cârstoiu este blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor...
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
#vizita medic diagnostic, #pregatire vizita medic, #relatie medic pacient , #intalniri