Evita greselile in decorarea casei

Marti, 24 Noiembrie 2009, ora 12:49
6046 citiri
Evita greselile in decorarea casei

Din dorinta de a avea o casa unica, tot mai multe persoane ajung sa faca greseli majore in decorarea interiorului locuintei, asa ca la sfarsitul proiectului, in loc de un camin cu stil au parte de un talmes-balmes de stiluri si culori.

Fie ca problema este un exces, fie ca este prea putina amprenta personala, locuintele nu mai devin primitoare si cad in zona kitschului.

Publicatia franceza Au Feminin va da cateva sfaturi despre cum puteti sa evitati greselile atunci cand vine vorba de amenjarea casei.

1. Atentie la numarul de nuante de lemn

Lemnul de culoare inchisa, foarte exotic de alfel, nu se potriveste in orice interior. Lemnul luminos, asociat cu un mobilier in stil scandinav, este foarte trendy, dar si foarte pretentios. Daca in camera ai insa si obiecte de metal, este bine sa nu faci vreo asociere de acest gen.

Asa ca atentie la numarul maxim de culori de lemn juxtapuse in aceeasi camera. Este bine sa dai frau liber imaginatiei tale, insa trebuie sa stii sa mentii constanta stilului.

2. Evita aglomeratia

Este important sa determini in casa ta zonele pe care vrei sa le arati si cele pe care vrei sa le ascunzi. Insa acest lucru nu inseamna ca aglomerezi lucrurile unele peste altele. Rafturile numeroase si dulapurile cu usi inchise prin care nu se vede nimic vor da casei tale un caracter opresiv.

Daca totusi spatiul prea mic al casei tale nu te avantajeaza, joaca-te cu luminile si incearca sa creezi nise in deoratiune.

3. Alege cu grija tema pe care o folosesti in decor

Temele utilizate in exces ar putea fi probabil lipsite de personalitate. Nu trebuie sa faci un decor in intregime uniform, ci sa alegi ceva ce este marcat de personalitatea ta.

Asa ca alege stilul care ti se potriveste cel mai bine, culoarea pe care o preferi, motivele care iti plac. Restul vor veni de la sine!

4. Decorul argintiu nu este intotdeauna de bun gust

Ceea ce straluceste nu este mereu indicat pentru a fi folosit in decoratiuni. Este necesar sa gasiti pentru decor ceva frumos, sobru, calitativ si elegant.

Intr-un decor clasic sau contemporan chic, decoratiunile aurii si argintii isi pot gasi in continuare locul lor, dar intr-o "versiune mai usoara": o fata de perna argintie, o lampa aurie.

Nu trebuie sa optati pentru un metal vechi, cum ar fi zincul, mai ales atunci cand aveti in casa mult lemn.

5. Iluminatul excesiv

Casa ta nu trebuie sa arate ca un stadion de fotbal, deoarece nu este nici functional, nici estetic. De aceea trebuie sa gasesti rapid o alternativa!

Trebuie in primul rand sa pui accent pe lumina naturala si sa identifici punctele fierbinti, adica unde si cum este amplasat mobilierul si unde faci cele mai multe activitati (masa, birou).

Poti oricand opta pentru o lampa de birou, daca doresti sa luminezi puternic o anumita zona. Pentru camera de zi, alegeti un candelabru deasupra mesei.

In baie, punea doar un spot luminos deasupra unei oglinzi.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#greseli decoratiuni, #greseli amenajare casa, #evia greseli , #intalniri