Evita starile de somnolenta din timpul zilei

Miercuri, 17 Februarie 2010, ora 18:38
6612 citiri
Evita starile de somnolenta din timpul zilei
Foto: blogcdn

Aproape orice persoana are momente in timpul zilei in care simte ca nu mai poate sa isi tina ochii deschisi din cauza somnului. Pentru unele persoane aceasta stare de somnolenta devine ceva obisnuit si nu incearca sa faca nimic pentru a schimba acest lucru. Citeste in continuare ce poti face pentru a evita astfel de momente.

Dormi suficient in timpul noptii, te sfatuieste Webmd. Multe persoane renunta la cateva ore de somn pentru a face altceva, fara sa se gandeasca la ce riscuri se supun. Adultii au nevoie de sapte-noua ore de somn pe noapte, iar adolescentii au nevoie de 9.

Cei zece inamici ai somnului linistit

Nu uita ca patul este pentru somn si sex. Nu trebuie sa citesti in pat, sa te uiti la telezivor, sa te joci pe laptop si, in niciun caz, sa mananci. De asemenea, discutiile intense avute in pat te pot face sa iti fuga somnul. Persoanele care au probleme cu somnul sunt sfatuite sa mearga la culcare la aceeasi ora, chiar si in weekend.

Treptat, treptat scade ora la care te culci. Poti sa incepi sa scazi cu cate 15 minute, timp de patru zile si apoi o sa ajungi sa dormi mai devreme cu o ora. Scaderea treptata va fi mai eficienta decat daca o sa scazi o ora direct.

Mesele sanatoase si regulate ajuta la reglarea ritmului circadian. Micul dejun sanatos si pranzul sunt foarte importante pentru orice persoana.

Regulile unui somn bun

Exercitiile regulate, 30 de minute in fiecare zi, pot face minuni in privinta somnul. Astfel, o sa te poti odihni seara si o sa poti fi lucid pe parcursul urmatoarei zile.

Nu incerca sa adormi seara daca nu iti este somn. O sa tragi de tine sa dormi, dar nu o sa faci nimic altceva decat sa te obosesti, iar urmatoarea zi o sa ai o stare de somnolenta in permanenta.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#stari somnolenta zi, #somn ziua birou, #sfaturi stari somnolenta , #intalniri