Exercitii care atenueaza durerile de spate

Luni, 15 Martie 2010, ora 10:26
6316 citiri
Exercitii care atenueaza durerile de spate
Foto: MacabreFitness

Daca ai frecvent dureri de spate, cauza este, de cele mai multe ori, slaba rezistenta a muschilor care sustin coloana vertebrala. Exista exercitii care pot intari rezistenta acestor muschi si care te pot scapa de chin.

O slaba rezistenta a muschilor care sustin coloana, dar si a celor abdominali, poate duce la situatia in care nu poti sta decat cocosat, perioade lungi de timp. Iar pozitia creste presiunea asupra vertebralor - de aici si durerile suparatoare, arata MSN Health.

Stuart McGill, profesor de mecanica a coloanei vertebrale la Universitatea din Waterloo, recomanda efectuarea de exercitii in fiecare zi pentru a creste rezistenta muschilor. Dupa sapte minute de exercitii fara pauza scapi de dureri.

Primul exercitiu, denumit sugestiv "camila pisica", presupune sa stai in genunchi, cu palmele lipite de podea si sa iti arcuiesti spatele, aplecand capul spre piept (ca o pisica). Spatele se coboara apoi, iar capul se ridica spre tavan. Apoi se coboara abdomenul spre podea, fara sa se miste umerii. Nu impingeti palmele spre podea in timpul exercitiului.

Al doilea tip de exercitii presupune sa stati culcat pe spate, cu mainile sub coaste si cu un picior indoit. Ridicati capul si umerii de pe podea si mentineti pozitia timp de 7-8 secunde, in care respirati. Coborati apoi si dupa patru repetitii puteti schimba piciorul.

Nu uitati de muschii laterali, care au nevoie deasemenea de rezistenta. Culcat pe o parte, sprijinit de un cot si cu genunchii indoiti la 90 de grade, se ridica coapsele pana cand corpul formeaza o linie dreapta. Se mentine pozitia cateva secunde, apoi se coboara.

Exista si un exercitiu care sculpteaza muschii inferiori ai spatelui. Din aceeasi pozitie ca la primul exercitiu, se ridica o mana si piciorul opus si se intind. Se mentine pozitia cateva secunde, dupa care se schimba mana si piciorul.

L.S.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#exercitii dureri spate, #dureri spate, #exercitii rezistenta, #rezistenta muschi, #sport , #intalniri