Femeia castiga mai mult. Cine este seful?

Luni, 15 Iunie 2009, ora 09:02
3890 citiri
Femeia castiga mai mult. Cine este seful?
Foto: Generate-new-money.com

Banii inseamna control, autoritate si putere. Chiar si atunci cand este vorba de familie, cel care castiga mai mult devine automat capul familiei. Ce se intampla atunci cand femeia este cea care castiga mai multi bani decat barbatul?

Se pot impaca barbatii cu gandul acesta? Pot accepta situatia fara sa fie gelosi, posesivi si banuitori? Isi vor admira sotiile sau dimpotriva, aceasta va fi cea mai sigura cale catre un divort, se intreaba jurnalistii Forbes.

In Statele Unite, cazurile in care femeile castiga mai mult decat barbatii sunt numeroase. In timp ce unii se sperie de autoritatea tot mai mare a femeii, altii se bucura si se ocupa de treburile gospodaresti.

Mai mult, exista cazuri in care succesul femeii este punctul de inceput pentru o afacere de familie, gestionata de amandoi, de pe picior de egalitate.

Potrivit studiilor Institutului American de Statistica, femeile sunt mai muncitoare decat barbatii, iar acest lucru poate fi observat din castigurile lor lunare.

30% din femeile chestionate castiga mai mult decat partenerii lor. 9,4% dintre barbati nu sunt angajati, in timp ce doar 7% dintre femei nu au inca un loc de munca.

Mai mult, femeile ocupa in proportie de 43% posturile aparatului managerial al marilor companii.

Cu toate acestea, diferentele de castig lunar dintre parteneri este un subiect tabu pentru cele mai multe cupluri.

Avocatul american Stacey Phillips a avut mai multe cazuri de divort, in ultimii zece ani, din cauza diferentelor salariale. El a spus ca, din experienta sa, este mult mai bine ca femeia sa castige foarte bine inca de la inceputul relatiei.

Daca pe parcursul ei, treptat femeia incepe sa castige din ce in ce mai mult si isi depaseste partenerul, atunci vor aparea cu siguranta probleme.

Barbatii nu se acomodeaza usor cu ideea ca partenera lor castiga mai bine si se simt intretinuti. Mai mult, o slujba bine platita semnifica si mult timp petrecut la birou, deci barbatul va trebui sa ii ingrijeasca pe cei mici si sa aibe grija de gospodarie.

Phillips a sfatuit cuplurile care se confrunta cu astfel de probleme sa planifice discutii regulate si sincere in care sa isi impartaseasca toate grijile, problemele si nemultumirile.

El crede ca daca femeia castiga mai mult nu inseamna ca ea este capul familiei, dupa cum nici barbatul care castiga mai mult nu este cu nimic mai presus decat partenera.

Echilibrul se mentine prin permanenta comunicare intre parteneri, iar orgoliile care pot dauna unei relatii si stabilitatii cuplului trebuie evitate inca de la primele semne.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#femeia bani barbat, #femeie salariu mare, #femeie cariera casatorie , #intalniri