Fericirea se invata - inveseleste-te subit

Miercuri, 01 Iulie 2009, ora 23:46
7185 citiri
Fericirea se invata - inveseleste-te subit

Cand simti ca toata flota ta de corabii se scufunda, ca daca nu faci ceva repede ai sa plangi - si nu pentru ca ai avea un motiv plauzibil, desi daca stai sa te gandesti s-ar gasi 1.000 - , e cazul sa iei masuri imediat.

Din fericire, masurile sunt la indemana ta. Aminteste-ti de ele ori de cate ori esti intr-o stare de spirit proasta, te sfatuieste Lemondrop.

Pune-ti niste muzica tehno

Sa stii ca exista si un alt motiv pentru care muzica tehno a fost inventata, altul decat acela ca producatorii de farmaceutice - si in general cei care fabrica analgezice, menite sa anuleze durerile de cap - sa ramana in business.

Mai multe studii au demonstrat ca aceia care au ascultat acest gen de muzica au fost mai fericiti imediat dupa, decat cei care au ascultat un gen de muzica mai lina.

Da cuiva niste bani

Si nu cu imprumut. Un studiu realizat in 2008 a scos la iveala faptul ca persoanele care fac cadouri prietenilor sau fac donatii se incarca doar cu emotii pozitive.

Daca prietenii sunt in concediu, iar la biserica e lacat, coboara pana la coltul strazii sau ia masina pana intr-un cartier mai nevoias si plateste-ti cu cativa lei fericirea.

Ai putea, la fel de bine, sa-ti "imprumuti" unul dintre colegii mereu aflati la stramtoare, chiar daca stii ca niciodata nu vei vedea banii inapoi. Ce primesti inapoi nici nu se compara cu ce ai dat.

Mananca ceva delicios

S-a dovedit prin nenumaroase studii ca fructele si legumele te ajuta sa treci mai usor peste provocarile unei zile incarcate de emotii nu tocmai pozitive.

In plus, un creier linistit e unul care a procesat deja informatia ca organismul a primit ceva de mancare. Poti incerca niste popcorn indulcit, niste rosii sau chiar niste struguri. Toate acestea iti vor creste productia de endorfine.

Imbratiseaza sincer pe cineva

O simpla imbratisare te poate face mai fericit. Iar stiinta nu face decat sa certifice acest fapt; un studiu realizat in Universitatea din Pennsylvania a aratat ca oamenii care se imbratiseaza de 5 ori pe zi, timp de o luna, sunt cei mai fericiti.

Iesi in soare

Daca tot e vara, profita si mergi la plaja. Nu pentru ca stii ca iti sta atat de bine bronzata, ci pentru ca soarele este cea mai buna sursa de vitamina D, aflata in stransa legatura cu energia si chiar puterea muschilor tai.

In plus, vitamina D te ajuta sa pui mai putine kilograme pe tine sau, cel putin, mai greu.

Joaca-te

Ori de cate ori simti nevoia, intra intr-un magazin de jucarii si nu iesi cu mana goala. Daca te intanesti cu cineva, da vina pe nepotul pe la care n-ai mai trecut de mult.

Psihologii trambiteaza de multa vreme ideea ca ai face bine sa te joci, asa cum faceai in copilarie, cand simti ca ganduri mai putin optimiste iti dau tarcoale.

Daca iti placea sa colorezi, de ce n-ai relua obiceiul? Daca dau musafirii peste cartile tale de colorat, tot nepotul le-a uitat.

Mangaie un animal de companie

Daca n-ai, poate ar fi vremea sa te mai gandesti si sa-ti iei unul. Daca starea ta generala cere intervetie rapida, apeleaza la cainele vecinului sau al prietenilor tai.

Studiile arata ca mangaierile ar putea fi mai bune decat chiar Prozacul. Un studiu realizat de Universitatea din Pennsylvania a aratat ca dupa ce ai mangaiat un catel prietenos si familiar, presiunea sangelui scade, la fel ca si tensiunea din muschi.

Iar cele mei recente studii pe acelasi subiect arata ca "socializarea" cu un catel miscoreaza chiar nivelul hormonilor de stres din sange in doar cateva minute.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#trucuri inviorare spirit, #trucuri fericire, #trucuri stare spirit, #schimbare stare spirit , #intalniri