Imperativele unei relatii de cuplu perfecte

Joi, 26 Noiembrie 2009, ora 18:03
4043 citiri
Imperativele unei relatii de cuplu perfecte

Esecurile sentimentale nu au nimic de-a face cu ghinionul si, mai presus de toate, nimic nu este cu siguranta scris dinainte. Daca asezati sentimentele pe o fundatie buna si tineti lucrurile in frau, veti sti cum sa fiti fericit intr-o relatie. Mai exact, este vorba de "dragostea inteligenta".

Ca sa fiti sigur ca veti avea o relatie "ca la carte", Femme Actuelle va da cateva sfaturi de care trebuie sa tineti cont.

1. Ataseaza-te de un barbat capabil sa iubeasca!

Nu trebuie sa va implicati intr-o relatie cu un barbat doar pentru ca el este disponibil. Totodata, luati-va adio de la barbatii "ocupati" deja, dar si de la cei total indiferenti.

Oricate eforturi ai depune, niciunul dintre ei nu va deveni nebun dupa tine peste noapte. Lasa-ti inima deschisa pentru cei care sunt in masura sa ofere dragostea lor neconditionat.

2. Cauta subiectele comune!

Daca mizati in dragoste pe ideea ce "opusurile se atrag", trebuie sa stiti ca este un cliseu atat din punct de vedere emotional cat si intelectual. Evident, este esential sa existe suficiente puncte comune pe care sa se construiasca o relatie, in caz contrar sansele de reusita sunt zero.

In mod similar, diferentele voastre fundamentale (politice, culturale) trebuie sa fie minime sau cel putin sa nu conduca la conflicte repetate in detrimentul bunului mers in cuplu.

3. Implica-te!

Ca sa cunosti pe cineva in profunzime este nevoie de timp. Pentru a trai o poveste de dragoste trebuie sa "lucrezi" pe termen lung. De aceea, trebuie sa faci tot posibilul pentru a afla cat mai multe despre partenerul tau.

4. Nu pierde din vedere trecutul sau!

Unele persoane fac o adevarata arta din infidelitate, tradare sau manipulare. Daca alegi sa incepi aceasta relatie intr-o astfel de situatie cu buna stiinta, nu ar trebui sa te surprinda comportamentul sau ulterior. Este foarte probabil ca tu sa fii "una de pe lista".

5. Mentine echilibrul in relatie!

O relatie poate fi mentinuta pe termen lung doar daca este construita pe picior de egalitate. Nu trebuie sa simtiti complexul inferioritatii in nicio situatie, nici macar in cazul intrebarii "cine iubeste mai mult?".

Este drept insa ca fiecare are calitati demne de apreciat, dar si ca face mici greseli pe care trebuie sa le marturiseasca. O relatie ori este bazata pe egalitate, ori nu mai este deloc.

6. Accepta compromisurile!

In relatie este uneori nevoie sa faci si compromisuri. Cu toate acestea, nimic nu ar trebui sa submineze ceea ce simti cu adevarat. A iubi inseamna a accepta persoana de langa tine asa cum este si a nu dori sa-i schimbi personalitatea, valorile sau chiar gusturile celuilalt.

Acest lucru ar insemna o lipsa de respect incompatibila cu o relatie echilibrata.

7. Fii tu insuti si nu minti!

La inceputul relatiei, multe persoane evita sa faca mari dezvaluiri despre trecutul, familia sau dorintele sale. Daca insa dupa cateva luni de relatie cel de langa tine refuza sa dezvaluie anumite lucruri din trecutul sau, mentinand o distanta sau chiar mintind, atunci trebuie sa stii ca acest lucru ar putea sa pericliteze relatia de cuplu.

8. Fii detasat atat cat trebuie!

O relatie nu ar trebui sa fie sinonima cu durerea sau dependenta, ci cu fericirea si bunastarea. De aceea, nu trebuie sa uitati de lucrurile care va plac. Trebuie sa va simtiti liber atat cat trebuie, unde si cand este cazul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#dragoste perfecta, #relatie cuplu, #cuplu perfect , #intalniri